Hamarosan kezdetét veszi az 5. Nyári Gyalogos Zarándoklat a Via Mariae égisze alatt

Hamarosan kezdetét veszi az 5. Nyári Gyalogos Zarándoklat a Via Mariae égisze alatt

2024. július 13-21 között, ötödik alkalommal szervezi meg a Mária Út felvidéki gondozója, a Via Mariae Polgári társulás Zobor-vidéki régiójának szervezője, Patay Péter, a nyári zarándoklatot. A világhálón „Gyalogosan zarándokolva Zoboralján és a nagyvilágban” és a „Mária Út Felvidéken” című közösségi oldalakon szólítja meg nem csak a Zobor-vidék magyar nyelvsziget érdeklődő közösségeit, de a tágabb térség zarándokait is. 

Patay Péter portálunknak elmondta: „Társulásunk az idei nyáron ismét megszervezi, a 2024. július 13-tól 21-ig tartó gyalogos zarándoklatot, ezúttal a sárosi régióban. Terveinkben szellemi, kulturális és természeti örökségünk értékeinek felkeresése szerepel a zarándoklat spiritualitásának megtartásával. Korábbi években bejártuk hazánk más és más tájait, megismerve szakrális helyeket, kegyhelyeket, várakat, történelmi nevezetességeket, fürdővárosokat, hegyeket és csodálatos embereket.”  – mondta el a szervező, majd ismertette a programot:  

Hírdetés

„Az idei, immár 5. nyári gyalogos zarándoklatot hasonló szellemben, a következő célpontok elérésével tervezzük megvalósítani:

Info: Patay Péter, Via Mariae polgári társulás, 0908 132 086-os telefonszám, és a „Gyalogosan zarándokolva Zoboralján és a nagyvilágban” címet viselő internetes közösségi oldalon. 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »