Hallgatóközpontú oktatás a Selye János Egyetemen – VIDEÓ

Hallgatóközpontú oktatás a Selye János Egyetemen – VIDEÓ

Szlovákia egyetlen teljes szervezettségű, magyar nyelven oktató felsőoktatási intézményének, a Selye János  Egyetemnek nyílt napja idén is rendkívül sok érdeklődőt vonzott. Az ünnepi, huszadik akadémiai évben is arra fókuszált az egyetem, hogy az ide látogatók minden kérdésére választ adjon. 

A Selye János Egyetem egy olyan tanulási környezet létrehozásán munkálkodik, amely támogatja a mélyrehatoló tanulást, a valós élethelyzetekhez kapcsolódó feladatok megoldását, ezzel segítve a hallgatókat az új tudásrendszerek felhasználásában. 

Az egyetem rektora, Juhász György stábunknak elmondta, hogy

A napokban jelent meg a Szlovák Akreditációs Ügynökség döntése, miszerint az egyetem által kiépített minőségbiztosítási rendszer megfelel a szlovák akreditációs standardoknak, így elfogadták ezt a rendszert. 

Újra akreditálták a már meglévő tanulmányi programokat és további új programokkal is készül az egyetem. 

Csiba Péter, a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karának dékánja szerint a karon végzett hallgatók rendkívül sikeresen tudnak elhelyezkedni a munkaerő piacon.

Hírdetés

Az informatika gyorsléptékű fejlődésével pedig igyekeznek lépést tartani, hiszen az intelligens robotikai központban erre minden lehetőség megvan. 

Somogyi Alfréd, a Selye János Egyetem Teológiai Karának dékánja megerősítette, hogy ugyan az egyetem legkisebb karáról van szó, a hallgatók szerint ez egy jó hely, egy családias kis zug, ezért arra biztat mindenkit, ha elhívást érez a lelkész, diakónus, vagy segítő tevékenység iránt, az jelentkezzen. 

Puskás Andrea, a Selye János Egyetem Angol Nyelv és Irodalom tanszékének tanszékvezetője kiemelte,

Bánczi Rita és Csémi Vivien az egyetem szlovák-angol szakos hallgatói, akik az emberséges hozzáállást, a diákközpontú programokat emelték ki. 

Balázs Pál, a Selye János Egyetem Tanárképző Kar Biológia Tanszékének dékánhelyettese szerint az állat- és növényvilág, valamint az emberi test működése mindenkit érdekel, ugyanúgy a napjainkban igencsak porondon lévő környezetvédelem is, ezért aki úgy érzi, hogy ezekben a témákban otthon érrezné magát, bátran jelentkezzen. 

A nyílt napon érezhető volt, hogy a hallgatókat megfogta a lehetőségek sokszínűsége, amelyeket az egyetem kínál.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »