Halálos tülekedés az ingyen cuccokért Nigériában (16+)

Harmincegyen meghaltak és heten megsérültek egy jótékonysági rendezvényen kialakult tülekedésben Nigériában – közölte a helyi rendőrség szombaton.

Az ország déli részén található Port Harcourt városában nagy tömeg gyűlt össze a King’s Assembly nevű egyházi gyülekezet jótékonysági akciójára, ahol a résztvevők ingyen juthattak különféle árucikkekhez. Voltak, akik már pénteken megérkeztek a helyszínre. Szemtanúk szerint több ezren várakoztak a golfpálya előtt, ahol a jótékonysági eseményt tartották – írta honlapján a PM News című nigériai napilap.

A tömeg még a szombat reggeli nyitás előtt türelmetlenné vált, betörte a kapukat, és bezúdult a területre. Ezt követően pánikhangulat alakult ki, vélhetőleg a nagy zsúfoltság miatt – mondta el Grace Iringe-Koko rendőrségi szóvivő.

Scores killed today at the Port Harcourt polo club, where a church program Organised by Kings Asssebly tagged "chop for free" led to stampeding, killing more than 40 persons.

Graphic Video 🌡️🌡️#Stampide pic.twitter.com/EOx1ZAzl8H

Hírdetés

— Success Property Managers 🌍 (@successgroupng) May 28, 2022

Az áldozatokat, akik között nők és gyermekek is voltak, a közeli katonai kórházba szállították.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, és többeket őrizetbe vett.

Hasonló esetek a múltban is történtek. Tavaly júliusban heten meghaltak az ország északkeleti részén található Maiduguriban egy ételosztás során.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »