Halálos gázolás Kassán – gyalogost ütöttek el az I/20-as úton

Halálos gázolás Kassán – gyalogost ütöttek el az I/20-as úton

Tragikus közlekedési baleset történt péntek este Kassa közelében – tájékoztatott a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Jana Mésarová.

„Az eddigi ismereteink szerint pénteken este röviddel kilenc óra előtt egy Volkswagen Passatot vezető 30 éves sofőr elé lépett az I/20-as úton egy 18 éves kassai gyalogos.

A sofőr az ütközést nem tudta elkerülni, a gyalogos olyan sérüléseket szenvedett, melynek következtében a helyszínen életét vesztette

– írta a szóvivő. A helyszíni ellenőrzés kimutatta, hogy a sofőr szervezetében nem volt nyoma sem alkoholnak; hogy a gyalogos fogyasztott-e alkoholt, vagy más tudatmódosító szer hatása alatt állt-e, azt a törvényszéki boncolás során derítik ki.

Az ügyben tovább folyik a vizsgálat.

Hírdetés

Mint a szóvivő kifejti,

a rendőrségnek tudomása van róla, hogy az említett útszakaszon a gyalogosok felelőtlenül gyakran lépnek az úttestre ki nem jelölt helyen is,

amivel önmagukat és a közlekedés további résztvevőit is veszélybe sodorják. Emiatt az ellenőrzések is gyakoribbak ezen a szakaszon.

„A pénteki baleset során is olyan helyen kelt át az úton a gyalogos, ahol a szabályok ezt szigorúan tiltják, ráadásul semmilyen fényvisszaverő elemet sem viselt a ruháján“ – tette hozzá Mésarová.

A szóvivő ezért újra felhívta a gyalogosok figyelmét, hogy az úttesten csak a kijelült helyeken keljenek át, akkor is győződjenek meg róla, hogy biztonságosan tehetik meg azt. Az autósokat pedig arra kérte, hogy kövessék figyelemmel a közlekedési helyzetet, különösen legyenek figyelmesek olyan útszakaszokon, ahol gyalogosok mozgásával lehet számolni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »