Hajrá, magyarok! Nekik szurkolhatunk hétfőn a vizes vb-n

Öt év után ismét Magyarország ad otthont a vizes világbajnokságnak, amelynek versenyei július 3-ig tartanak. A hirado.hu mindennap megmutatja, kik azok a magyar versenyzők, akikért az aktuális versenynapon szoríthatunk. Hétfőn olimpiai bajnok úszónk, Milák Kristóf is vízbe ugrik, emellett a női vízilabdacsapat is megkezdi csoportküzdelmeit.

9:00: Úszás – előfutamok

18:00: Úszás – elődöntők, döntők

Hírdetés

21:00: Vízilabda – csoportmérkőzés (A csoport)

Ma mutatkozik be legerősebb egyéni számában Milák Kristóf a hazai rendezésű vizes vb-n. Olimpiai bajnokunk hétfő délelőtt a 200 méter pillangó előfutamában, majd – reményeink szerint – az esti elődöntőben ugrik medencébe.

„A még mindig csak 22 éves klasszis 200 pillangón gyakorlatilag verhetetlen. A szám olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki címvédője, és mindhárom világeseményen ő tartja a rekordot. Aki látta, sosem feledi az 2019-es, kvangdzsui vb-n úszott döntőjét, amelyben fantasztikus úszással, 1:50,73-as időeredménnyel adta át a múltnak egy bizonyos Michael Phelps világcsúcsát. De nem ám hajszállal, hanem nyolc tizeddel! Mondani sem kell, Budapesten is abszolút aranyesélyesként indul kedvenc számában” – olvasható az m4sport.hu elemzésében.

A számban nem Milák lesz az egyetlen magyar hiszen bemutatkozik Kenderesi Tamás is. A szám döntőjét kedd este rendezik, reméljük mindkét magyar érdekelt lesz – a hab a tortán a kettős éremszerés lenne.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »