Háború vagy béke? Nemzeti szuverenitás vagy globális érdekek? Berényi Ódorral vitázna

Háború vagy béke? Nemzeti szuverenitás vagy globális érdekek? Berényi Ódorral vitázna

Kevesebb, mint negyven nap múlva európai parlamenti képviselőket választunk. Ahogy azt múlt szeptemberben a parlamenti választásokon és legutóbb az államfőválasztáson láthattuk, tömbösödik a szlovákiai politika. Június 8-án ismét a háborúpárti, az illegális migrációt és a genderlobbyt támogató progresszív-liberális oldal és a konzervatív értékek mellett elkötelezett, békepárti és családbarát politikai erők között választunk. Nekünk, felvidéki magyaroknak a legfőbb tét az európai parlamenti képviseletünk visszaszerzése, hiszen, ha nem vagyunk ott, a közösségünkért a szlovák listákon induló politikusok közül senki nem fog kiállni igazán.

A Magyar Szövetség programja világosan fogalmaz. Az Európai Uniónak, amelyhez éppen húsz éve csatlakoztunk, nincs reális alternatívája. De Brüsszel nem lehet Moszkva, az Európai Unió nem lehet a Szovjetunió. Igenis van helye kritikának, ha a brüsszeli döntések sértik a közösségünk érdekeit. A gazdatüntetések a legjobb a bizonyíték arra, hogy még a távoli belga fővárosban is meghallják a kritikát, és visszakoznak, ha erős ellenállással találkoznak.

A jogos bírálatnak igenis van helye. Európa keresztény értékeihez ragaszkodva nem akarhatjuk, hogy más kultúrájú emberek milliói árasszák el ellenőrizetlenül a kontinenst. Az illegális migráció kérdésében lépésről lépésre hátrál meg Brüsszel, a korlátok nélküli befogadástól mára eljutottunk a migránskvótákig. Egy dolog nem változott, Brüsszel még mindig a tagállamok feje fölött döntené el, hány migránst kell befogadni.

Hírdetés

A fényes belga főváros bürokratái előszeretettel papolnak sokszínűségről, miközben megfosztanák a tagállamokat nemzeti szuverenitásuktól, hogy valóra váltsák az európai szuperállamról alkotott lázálmukat.

A felvidéki magyar emberek megérdemlik, hogy az őket megszólítani igyekvő politikusok tiszta vizet öntsenek a pohárba.

A háború vagy a béke, a családok vagy a genderlobby pártján állnak? A nemzeti szuverenitás megőrzését vagy az Európai Egyesült Államok vízióját támogatják?

A Ma7 médiacsalád várja, hogy a felek kiálljanak a vitára, segítve a felvidéki magyarok döntését.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »