Ha egy nővér a jégre lép…

Ha egy nővér a jégre lép…

Ha Ráhel nővérről van szó, aki a Szent Ferenc Kisnővérei rend tagja, akkor egy rendhagyó korcsolyakűr videója lesz a végeredmény. A magyar alapítású szerzetesrend YouTube-oldala, a KISNŐVÉRadás tette közzé még a téli olimpia idején, február 10-én a felvételt.

Mészáros Judit Ráhel nővér nem is akárhogyan siklik a jégen. Ennek pedig az az oka, amint a videóban is elárulja, hogy gyermekkorában jégtáncolt. A profi mozdulatokat, gyönyörű forgásokat ráadásul szerzetesi ruhában adja elő, és abban a korcsolyacipőben, amelyet még tizenöt évesen kapott.

Az ötperces videóban nemcsak a nővér kiváló koritudásában gyönyörködhetünk, hanem abból is ízelítőt kaphatunk, mi mindenre tanít meg a sport.

„Szokták mondani, hogy korcsolyázni nem lehet megtanulni esés nélkül. Így az életben is jönnek nehéz helyzetek, amikben elcsúszok, elesek, amikor fontos ez a reflex: nem feladni, hanem fölállni, és akkor újra gyakorolni”– mondja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arlón szolgáló szerzetesnő, aki a település szélén levő tavon rója a köröket.

Hírdetés

A videó aláfestő zenéje is magáért beszél: Meghívtál, hogy vízre lépjek. Sokak kedvence ez, a Hillsong Oceans című dicsőítő dala Csiszér László feldolgozásában.

Az Arlói-tó a 20. század elején keletkezett: a bányászati tevékenység következtében a Csahó-hegy homokkőrétegei elmozdultak, és a suvadás elzárta a patak útját, 8,5 hektáros tavat hozva létre.

Forrás, fotó és videó: Szent Ferenc Kisnővérei

Magyar Kurír
(asz)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »