Ha az újaké nem is, a használt autók eladása megugrott a múlt hónapban

Ha az újaké nem is, a használt autók eladása megugrott a múlt hónapban

A több hónapja tartó árcsökkenésnek is köszönhetően júliusban óriásit nőtt a használtautó-piac: a Datahouse adatai szerint a múlt hónapban 81 061 használt személyautó cserélt gazdát, ami csaknem 19 százalékkal több a tavaly júliusban regisztrált 68 270-nél – közölte a Használtautó.hu az MTI-vel szerdán.

Ugyanúgy három típus áll előkelő helyen

A közleményben Horváth András, a weboldal autópiaci szakértője hozzátette, hogy 2024 eleje óta folyamatosan erősödik a használtautó-piac.

Az idei csúcs 24,9 százalékos növekedéssel a február volt, de átlagosan eddig minden hónapban 13 százalékos ugrást láttak

– emelte ki.

Arra is kitértek a kommünikében, hogy az elmúlt időszakban a legnépszerűbb használt autók körében nem történt komoly változás:

Hírdetés

az élen az Opel Astra, a Suzuki Swift és a Volkswagen Golf foglal helyet.

A magyarországi autóállomány is elöregedőben

Mindenesetre az egyre öregebb hazai autóállomány kérdéséről nem ejtettek szót.

Múlt októberben a Jobbik arra hívta fel a figyelmet, hogy vidéken az átlag magyarnak a megélhetési válság miatt nincs pénze még részletre sem új autó vásárlására. Bencze János azzal is összefüggésbe hozta a problémát, hogy az emberek többségének alacsony fizetést kell beosztania, így erre nem tud pénzt félretenni. Ezért az ellenzéki politikus normális és tisztességes béreket sürget a kormánytól.

(Címlapkép: Autók közlekednek a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljárón. MTVA/Bizományosi: Lapis Renáta)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »