Gyurcsányi marionettzsinór Karácsonyon

Gyurcsányi marionettzsinór Karácsonyon

Így irányítja Karácsony Gergelyt a baloldal valódi vezetője: a baloldali vezér a múlt héten látványos jelét adta annak, hogy ki a főnök: hangos krákogással jelezte a főpolgármesternek, hogy ne válaszoljon az újságírók kérdéseire.

Gyurcsányi és karácsonyi ölelés – origo

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere már 2004 óta Gyurcsány Ferenc embere, az ő akaratát teljesíti. Dolgozott a bukott miniszterelnöknek politikai tanácsadóként, aztán volt frakcióvezető-helyettes egy olyan pártban, amelyet éppen Gyurcsány kérésére robbantott szét. Később Zugló polgármestereként, majd főpolgármesterként tolta maga előtt Gyurcsány, aki a héten látványos jelét adta annak, hogy ki a főnök: hangos krákogással jelezte a főpolgármesternek, hogy ne válaszoljon az újságírók kérdéseire.

Az Origo már beszámolt róla, hogy Karácsony Gergely több mint másfél évtizede, 2004 óta szolgálja Gyurcsány Ferencet. 2004-ben például a Miniszterelnöki Hivatalon belül lett a politikai tanácsadója, ezután több tízmilliós megbízást is kapott Karácsony cége. Azóta már sok év eltelt, azonban egy dolog biztosan nem változott: Karácsony azóta is Gyurcsány embere. Az Origo-cikkben felidézték, hogy Budapest jelenlegi főpolgármestere politikai pályája előtt a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnél dolgozott.

Karácsony számára a Gyurcsány-rendszer egyértelműen kifizetődő volt.

Amellett, hogy a politikai tanácsadásért havonta fix összeget vihetett haza, cége is kifejezetten jól járt: a Social Report Bt. tíz alkalommal, összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a gyurcsányi vezetésű kormánytól.

Amellett sem lehet elmenni szó nélkül, hogy Karácsony 2007 és 2010 között a Medián kutatási igazgatói székét is betöltötte, éppen abban az időszakban, amikor a baloldali közvélemény-kutató cég sorra nyerte az állami megbízásokat. Összesen legalább 716 millió forint közpénzhez jutottak a Gyurcsány-korszakban.

Külön érdekesség az is, hogy a Medián a legtöbb megbízást éppen Karácsony másik munkahelyétől, a MeH-től kapta.

Vagyis túlzás nélkül állítható, hogy Budapest mostani főpolgármestere 2010 előtt Gyurcsány Ferenc egyik embere volt.

Erre viszont ma már nem büszke.

Hírdetés

Karácsony belépett az LMP-be. Már az elejétől fogva egy baloldali egység létrehozásán dolgozott, annak ellenére, hogy az LMP akkoriban úgy hirdette magát, mint aki a Fidesz-KDNP-től és az MSZP-től is távolságot tart. Felmerült az is, hogy a főpolgármestert Gyurcsány küldte az LMP-be. Tény: Karácsony már 2010 végétől egyértelműen az LMP-n belüli puccson, majd a párt szétrobbantásán dolgozott.

Karácsony karrierje gyors emelkedésnek indult az LMP-n belül, így sikerrel járt: 2010-ben már kampányfőnök volt, majd bekerült az Országgyűlésbe, ahol megválasztották frakcióvezető-helyettesnek. Gyurcsány Ferenc 2011-ben alakította meg a DK-t az MSZP-ből kiváltva, és arra szólította fel a baloldalt, hogy a pártok működjenek együtt. Ugyan erre nem igazán volt kereslet a kezdeti időszakban, azonban Karácsony már ekkor is szorgalmazta a technikai összefogást.

Vagyis követte a Gyurcsány-féle direktívát.

Ennek hatására az LMP-n belül komoly feszültség alakult ki, amelynek következtében a párt is kettészakadt. 2013-ban Karácsony vezetésével távozott a baloldali összefogást támogató szárny, majd megalapította a Párbeszéd Magyarországért (PM) nevű pártot.

A Hír TV Keménymag című műsorában szerda este egy összeállításban mutatták be, hogy Karácsony még a baloldali előválasztási indulását bejelentő beszédben is Gyurcsány régi, közhelyes programját ismételgette.

Kiderült, hogy Karácsony honnan szedte a 99 százalék mozgalom ötletét. Gyurcsány Ferenc korábban ugyanezt a számot és programot használta.

Most pedig rákényszerítette Karácsonyt arra, hogy bejelentkező beszédében ugyanezt az elcsépelt, közhelyes gondolatot használja, amelyről mindenki tudja, honnan származik. Nyilvánvalóan azzal is előre számolt Gyurcsány, hogy a közösségi médiában azonnal „99 százalék Gyurcsány, 1 százalék Karácsony” mondatokkal gúnyolják

A múlt héten egy sajtótájékoztatón gyurcsányi krákodás jelezte Karácsonynak, hogy ne válaszoljon a kérdésre. 

Nem csak ez a jelenet volt komikus.

Hiszen már a sajtótájékoztató elején is maga Gyurcsány Ferenc rángatta és noszogatta a főpolgármestert.

Hogy az mindenképpen a megfelelő helyen álljon: mellette.

Később az újságíróknak sem válaszolt a kérdésekre, mivel Gyurcsány Ferenc pontosan megmutatta és elmondta, hogy kivel nem szabad beszélni.  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »