Gyümölcsöző multikulti: Hanuka-dalokat dúdolászó zsidó családra támadtak muzulmánok Párizs mellett

Gyümölcsöző multikulti: Hanuka-dalokat dúdolászó zsidó családra támadtak muzulmánok Párizs mellett

Azért támadtak rá egy zsidó család autójára Párizs egyik jelentős részben muszlim migránsok lakta elővárosában, mert hanuka-dalokat énekeltek.

A rendőrség időközben elfogta a támadókat, akikről semmilyen információt nem hozott nyilvánosságra. Az utóbbi években, párhuzamosan a migrációs nyomás erősödésével, egyre több antiszemita jellegű támadásra került sor Franciaországban, ezzel párhuzamosan pedig tömegessé vált a francia zsidók kivándorlása Izraelbe, írja az Origo.

A most őrizetbe vett négy személy előző este inzultált egy zsidó családot Párizs egyik elővárosában, Aubervilliers-ben. A támadók először „b—ssza meg a zsidókat!” kiáltások kíséretében rázni kezdték a kocsit, majd üvegpalackokat törtek szét rajta.

A támadás akár halálos is lehetett volna – írja az esetről a Szombat című etnikai tematikájú zsidó folyóirat az Algemeinerre hivatkozva.

A rendőrség által letartóztatott csoport ellen „vallási gyűlöletből fakadó bűncselekmény” elkövetése miatt fognak vádat emelni.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter tweet-üzenetében miharabbi elégtételt követelt a zsidóknak: „tegnap este, a hanuka kellős közepén egy családot sértegettek és inzultáltak, csak mert zsidók. Franciaországban, 2020-ban. A támadók rászolgáltak arra, hogy az eset súlyosságának megfelelő büntetésben részesüljenek.”

Karine Franclet, a Párizstól északkeletre fekvő Aubervilliers polgármestere Facebook oldalán írta, hogy „a hír mélyen megrázta” és a támadást „elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek” tartja.

Aubervilliers számos alkalommal volt zsidóellenes megnyilvánulások színhelye. Ez év szeptemberében hárman támadtak egy fiatal zsidóra, aki dávid-csillagos nyakláncot viselt. 2010-es adatok alapján aubervilliers lakosságának a 41,2 százaléka migráns vagy migrációs hátterű, akiknek elsöprő többsége a magreb régióból és a szubszaharai afrikából származik, tehát iszlám vallású emberekről van szó. Egy 2005-ös tanulmány szerint a 18 év alattiak háromnegyede külföldi hátterű.

Hírdetés

A 2012 márciusi toulouse-i és montauban-i iszlamista terrormerényletekben 7 ember halt meg, 3 katona (közülük kettő muszlim volt), az ozar hatorah zsidó iskola elleni merényletben pedig egy rabbi és 3 zsidó gyerek is meghalt. A gyilkos, az algériai muszlim migráns hátterű mohammed merah az al-kaida terrorszervezet tagja volt, a merénylet végrehajtására az Al-Kaidától érkezett a parancs.

2017 szeptemberében Párizs Livry-Gargan nevű elővárosában három afrikai migráns betört egy zsidó családhoz, az idős házaspárt és a fiúkat megkínozták, majd kirabolták őket. A 78 éves családfőt csavarhúzóval szurkálták, közben azt üvöltötték a migránsok, hogy „zsidók vagytok, tehát gazdagok, hogyha nem adjátok oda a pénzeteket, megdöglötök”

2017 júliusában sarah halimi 65 éves zsidó nyugdíjas orvosnőt a muszlim migráns szomszédja megkínozta, azt üvöltötte percekig, hogy Allah akbar, majd agyonverte, a holttest felett pedig idézeteket olvasott fel a Koránból. Ezt követően kidobta a párizsi lakás harmadik emeletéről a meggyilkolt öregasszonyt.

Francis Kalifat, a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif nevű ernyőszervezet elnöke 2018 februárjában azt nyilatkozta, hogy több francia nagyváros peremkerületeiben a mindennapok részévé vált az antiszemitizmus, ami miatt az ott élő zsidók sokszor a költözés mellett döntenek.

A fentiek fényében nem túl meglepő végeredményt hozó felmérést készített az Ifop közvélemény-kutató cég a Le Parisien felkérésére idén januárban. A következő kérdést tették fel:

Mennyire félnek a zsidó emberek franciaországban? A válasz: több mint harmaduk, 34 százalékuk azt mondta, hogy igen, fél.

Viszonyításképpen: a nem zsidó francia emberek alig 8 százaléka mondja azt, hogy veszélyben érzi magát, veszélyes a saját országában élni. Az ezredforduló környékén még nem volt lényegi különbség a két szám között. A migrációs hullám erősödése és a radikális muszlim előretörése azonban mindent megváltoztatott.

A zsidó fiatalok (18-24 év közötti korosztály) azt mondják, hogy 84 százalékukat már érte „antiszemita támadás”, ami lehet verbális vagy konkrét, fizikai. A felmérés szerint a francia zsidó emberek 23 százalékát már érte súlyos fizikai atrocitás – az ifop példákat is felsorol: pofon, ököl, földre lökés. A 18-24 év közötti fiatalok 54 százaléka mondta azt, hogy az iskolában már érte őket valamilyen inzultus (a gúnyolódástól kezdve a fizikai erőszakig).

Franciaországban 2017-ben 311 rendőrségi eljárás indult valamilyen antiszemita bűncselekmény miatt, 2018-ban 541. Azaz, 74 százalékos volt akkor a növekedés.

A multikulturalizmus a migráció elutasítása azonban nem mutatkozik számottevően a zsidók és liberálisok dominálta francia politikában, sőt. De aki szelet vet, vihart arat, nemigaz?


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »