Gyimesi a tüntetésekről: Groteszk az egész

Gyimesi a tüntetésekről: Groteszk az egész

Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnöke kedden, még órákkal az esti kormányellenes tüntetések kezdete előtt a facebookon írta meg véleményét a helyzetről: szerinte kifejezetten jó, hogy nem az ellenzéki pártok kormányoznak.

A keddi a második tüntetés, amit az ellenzék meghirdetett a Speciális Ügyészi Hivatal megszüntetését jelentő kormányjavaslat ellen, ezúttal a fővároson kívül is megmozdulásokra került sor (Nyitra, Kassa, Besztercebánya, Poprád).

Gyimesi arra hívta fel a figyelmet, hogy a progresszív PS a választások óta nem nagyon találja magát, „teljesen eltűnt”.

Hírdetés

írta a magyar politikus bejegyzésében. Majd a következőképp folytatja:

„A koronát az ellenzéki politizálásra a Speciális Ügyészség megszüntetése ellen zajló tüntetések tették fel. A KDH nem engedi, hogy azon a PS államfőjelöltje, Korčok is szót kapjon, ugyanakkor szeretné, ha a megmozduláson a korábbi OľaNO, ma Szlovákia párt tagjai is felszólalnának. Az SaS a Szlovákia pártot nem engedi a tüntetésre, mert állítóg az ő politizálásuk juttatta hatalomra a Smert. A Szlovákia párt ugyanezért Sulíkot okolja, aki három kormányt buktatott meg, így adva át a hatalmat a Smernek. A Szlovákia párt így inkább máshol szervez tüntetést önerőből. Végezetül, a PS a pszeudoDemokraták elnökét, Naďot tiltja ki a tüntetésről. Egyszóval, groteszk az egész.”

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »