Gyarmati Dezső Uszoda: kezdődik a helyreállítás és folytatódnak a jogi eljárások

Gyarmati Dezső Uszoda: kezdődik a helyreállítás és folytatódnak a jogi eljárások

Számtalan műszaki és igazságügyi szakértői vélemény után sincs egyértelmű válasz arra, hogy a nagy medencében feltárt hibákért ki a felelős.

Megkezdődik a helyreállítás és folytatódnak a jogi eljárások a Gyarmati Dezső Uszodában – jelentette be Őrsi Gergely. A II. kerület ellenzéki polgármestere a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, megelégelte, hogy számtalan műszaki és igazságügyi szakértői vélemény után sincs megbízható, egyértelmű válasz arra, hogy a nagy medencében feltárt hibákért ki a felelős, illetve azt hogyan, és mikor lehet helyreállítani.

A polgármester felkereste a Budapesti Műszaki Egyetemet is, hogy adjanak választ arra a kérdésre, létezik-e olyan technológia, aminek segítségével legalább

Hírdetés

ideiglenesen helyreállítható a medence, amíg az eljárások és a vizsgálatok folytatódnak.

Mivel erre igenlő választ kapott, ezért elrendelte a helyreállítás megkezdését. Ezzel egy időben – ahogyan azt írja – a jogi eljárások és a műszaki vizsgálatok is folytatódnak, hiszen „fontos, hogy kiderüljön, ki a felelős a meghibásodásokért és azért, hogy emiatt a lakosság hosszú hónapokig nagyon korlátozottan vagy éppen egyáltalán nem fért hozzá az uszodához”.

Ismeretes, a főváros II. kerületében a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát 2019 szeptemberében adták át. A Népszava emlékeztet, hogy a több mint hétmilliárd forintból megvalósult létesítmény problémái akkor derültek ki, amikor a járványhelyzet miatt leengedték a vizet a medencéből, és arra lettek figyelmesek, hogy alul a csempe „finoman szólva sem egyenletes”. Amikor megbontották,


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »