Gyakorlatok a formás mellekért

Gyakorlatok a formás mellekért

A mellek megereszkedése természetes folyamat: az évek múlásával a bőr és a kötőszövetek veszítenek rugalmasságukból. Néhány egyszerű gyakorlattal lassíthatunk a folyamaton.

Ha rendszeresen elvégezzük az alábbi gyakorlatokat, látványosan javulhat a tartásunk, aminek köszönhetően melleink is formásabbnak, feszesebbnek tűnnek majd – írja a Házipatika.com.

Feküdjünk hasra előrenyújtott karokkal. Karjainkat és lábainkat egyszerre emeljük fel a levegőbe. A pózt tartsuk ki legalább 10 másodpercig, majd karunkat és lábunkat is engedjük vissza a talajra. A gyakorlatot néhányszor ismételjük meg.

Hírdetés

Feküdjünk hanyatt, lábunkat hajlítsuk be, és a két kezünkbe fogjunk egy-egy súlyzót. Nyújtsuk ki a kezeinket a mennyezet felé úgy, hogy a két tenyerünk befelé nézzen. Hajlítsuk a könyökünket, és a súlyzókkal próbáljuk megérinteni a füleinket, majd egyenesítsük ki újra. A gyakorlatot ismételjük meg többször.

Fogjunk a kezünkbe egy-egy súlyzót, álljunk csipőszélességű terpeszbe, hajlítsuk be egy kicsit a térdeinket. A súlyzókkal a kezünkben, egyenes háttal hajoljunk előre úgy, hogy a csípőnket hátra toljuk, és a sarkunkra helyezzük súlyunk. A gyakorlatot ismételjük meg néhányszor.

Csípőszélességű terpeszben álljunk a felfüggesztett TRX elé, fogjuk a kezünkbe a kötelet úgy, hogy a két tenyerünk egymás felé nézzen. Dőljünk hátra, de törzsünk és lábunk maradjon egy vonalban, és testünk nagyjából 45 fokos szöget zárjon be a talajjal. Karunk nyújtva legyen, majd könyökünket vállszélességben húzzuk hátra úgy, hogy közben a tenyerünk végig lefelé néz, és törzsünk egy vonalban marad a lábunkkal. A gyakorlatot többször ismételjük meg.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »