Gulyás elismerte: a két oltás is csak fél évig ad védettséget

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) azt kérdezte ma a parlamentben, hol a kormány fegyvere a pandémia ellen.

Emlékeztetett, Magyarországon tavaly december 27-én adták be az első koronavírus elleni oltást, azóta mintegy hatmillióan kaptak vakcinát. Szerinte a szakma mindennap "kiabál" és további intézkedéseket sürget, a miniszterelnök mégis azt nyilatkozza, hogy a kormány nem tud több embert meggyőzni az oltásról. Hány embernek kell még meghalnia, hogy meghallják, amit a szakma kér? – tette fel az MSZP-sen hülye kérdést.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt felelte: a fegyver "mindazok vállában van, akik beadatták az oltást", hiszen ők élvezik a lehető legnagyobb védettséget. Közös felelősségnek ítélte minél több ember meggyőzését a vakcina szükségességéről.

Hírdetés

Átlépte a hatmilliót az első oltásban részesülők száma, de a két oltás is mintegy fél évig ad védettséget – mondta, erre hivatkozva a harmadik vakcina felvételére kérve az embereket.

Kijelentette: a kormány és az egészségügy mindent megtesz az emberek életének védelméért, ugyanakkor etikátlan az emberek halálát politikai eszközként felhasználni. Mindenkinek a saját felelőssége az oltás felvétele – hangsúlyozta Gulyás Gergely. (Kár, hogy azt már nem magyarázta el, hogy ha saját felelősség, akkor miért teszik kötelezővé rengeteg embernek – a szerk.)

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »