Grendel: Az embereknek elegük van a kormányválságból és a folyamatos veszekedésekből

Grendel: Az embereknek elegük van a kormányválságból és a folyamatos veszekedésekből

A parlament alelnöke a közszolgálati televíziócsatorna szombati vitaműsorában elmondta, ő maga is tisztában van azzal, hogy a kormányválság megmérgezte a közhangulatot.

Grendel Gábor (OĽaNO) nem válaszolt közvetlenül arra a kérdésre, javasolná-e Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter lemondását.

Nyilvánosság előtt ilyen dolgokról nem szeretnék beszélni a médiában. Kollegialitási szempontból ez nem lenne helyes – ezt otthon kell megbeszélni. A parlamenti frakció és a kormánytagok ülése tökéletes teret biztosít erre

– mondta.

Grendel Matovič lehetséges távozása kapcsán óvatosan fogalmazott. Elmondta, a politikában megtanulta, sosem lehet tudni, mi fog történni egy óra múlva, nemhogy napok vagy hónapok múlva.

Hírdetés

Az emberek már nem kíváncsiak a veszekedésekre. Elhomályosítják a lényeget, amivel a miniszterek és a parlamenti képviselők valójában foglalkoznak

– tette hozzá.

A parlament alelnöke úgy véli, nem szabad szélsőségesekkel alkut kötni, másrészt nem gondolja, hogy azon pártok képviselői, akik ehhez a politikai spektrumhoz tartoznak, segíteni fogják a koalíciót egy kisebbségi kormányzás esetén.

Grendel emlékeztetett, a koalícióban egyelőre megállapodás van arról, hogy a szeptemberi parlamenti ülésszakot megnyitják, már csak azért is, mert napirenden szerepel a Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szóló szavazás.

Aláhúzta: ellenzi a választási időszak lerövidítését, mondván ez azt jelentené, hogy visszatérnénk a jogállamiság nélküli állapotokhoz, illetve a politikai botrányok és a demokrácia sötét korszakához.

(rtvs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »