Gazdag ipolysági programkínálat májusra

Gazdag ipolysági programkínálat májusra

Ipolyság városa a napokban elérhetővé tette a májusra vonatkozó gazdag eseménynaptárát. A hónap folyamán számos művészeti, kulturális és sporttal kapcsolatos program várja az érdeklődőket.

2024. május 9-én – João Pedro Teixeira harmonikaművész társaságában – Ipolyságra látogat a franciaországi oxitán vándorzenész, az európai hírű zeneszerző, furulya- és harmonikaművész, Miquèu Montanaro, akinek művészi pályája három fő irány összekapcsolásából jött létre: a zeneszerzés, az improvizáció és a hagyományos zenei elemek felhasználása. Sajátos útja Provance-ból indul, hogy a mediterrán térségen keresztül eljusson a világ legtávolabbi zenéihez, integrálva azok különböző elemeit saját darabjaiba. A Menora Saag Artis Centrum épületében megrendezendő koncert 19 órakor kezdődik.

Hírdetés

A Lévai Fotófesztivál keretein belül május 18-án a Menora Saag Centrum Artis épületében nyitják meg az Ipolyfödémesről induló fotóművész, Molnár Levente újabb kiállítását. A Brigakéro Drom című sorozat először lesz látható egyben a nagyközönség számára.

A hónap folyamán gyermekatlétikai rendezvény is megvalósul, s sor kerül Kiss Ádám humorista fellépésére is, továbbá az Ifjú Szívek Táncszínház is pódiumra lép Kakukktojás 2 című műsorával.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »