Graz leendő kommunista polgármestere: Nem képviselek egyetlen ideológiát sem

Graz leendő kommunista polgármestere: Nem képviselek egyetlen ideológiát sem

Az internet népe a stájer fővárost érintve már „Sztálingraz”-ról beszél vagy épp az „északkoreai kapcsolatokat” emlegeti, miután a szeptember végi stájer tartományi választásokon váratlanul a kommunisták szerezték meg a legtöbb szavazatot. Graz városa egy sötétvörös-vörös-zöldpárti koalíció felé halad, melynek élén várhatóan a kommunista Elke Kahr ül majd a polgármester székébe.

Kahr az osztrák „Kronen Zeitung” napilapnak elmondta: a kommunisták választási győzelme őt lepte meg leginkább. Jelenleg koalíciós tárgyalásokat folytatnak valamennyi, a tartományi parlamentbe bejutott párttal, többek között a szövetségi kormány legerősebb tagjával, az Osztrák Néppárttal (ÖVP) is. Mindössze a jobboldali Szabadságpárt (FPÖ) jelezte, hogy nem kíván tárgyalni a kommunistákkal.

Hírdetés

– mondta Elke Kahr, majd hozzátette: egyetlen ideológiát sem képvisel és a demokráciát is tiszteletben szándékozik tartani. Szerinte a marxizmus sem azt jelenti, hogy szolgamód térdelünk egy keleti rezsim előtt, sokkal inkább a dolgozó emberek felé fordulásban kell, hogy megnyilvánuljon.

A riporter kérdésére kifejtette: véget fog vetni a mutyizásnak és a haveri alapon történő osztozkodásnak, hogy az emberek újra emelt fővel járhassanak Graz utcáin.

Krone


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »