Görög csapatot kapott a Fradi tavaszra

Az Olympiakosz Pireuszt kapta a Ferencváros az Európa Konferencia-liga 2024-es playoffkörének nyoni sorsolásán.Az őszi csoportkör minden négyeséből két-két csapat lépett tovább az Európa Konferencia-ligában. A csoportelsők egyből a legjobb tizenhat közé, a nyolcaddöntőbe kerültek, a csoportmásodikok úgy nevezett playoff kört játszanak az Európa-liga-csoportok harmadik helyezettjeivel ezért.

A Ferencváros ez utóbbiban érdekelt, nyolc lehetséges ellenfélből kap egyet. A „kínálat”: AFC Ajax, Maccabi Haifa, Molde, Olympiakosz Pireusz, Real Betis Balompié, Servette, Sturm Graz, Union Saint-Gilloise. Az egyetlen kritérium, hogy azonos nemzetbelieket nem sorsolhatnak össze, ez a zöld-fehéreket nem érinti, nincsen más magyar csapat. Giorgio Marchetti, a sorsolások szokásos fő ceremóniamestere ismertette a sorsolás menetét, majd beszólította maga mellé – tekintettel arra, hogy Athénben lesz majd a döntő – a görög Trajanosz Dellaszt, a 2004-es Európa-bajnok válogatott kiváló védőjét.

Hírdetés

Tobias Hedstück az UEFA versenyigazgatósága részéről ismertette a lebonyolítási rendet, kiemelte, amit tudtunk: a csoportmásodikok a kiemeltek (így a Ferencváros is), ők játszanak majd a második mérkőzésen otthon, illetve pályaválasztóként.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »