Gólgazdag ­mérkőzéseken ­kiütéses győzelmek (Jégkorong)

Gólgazdag ­mérkőzéseken ­kiütéses győzelmek (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok a papírformát igazolva, egyértelmű győzelmeket arattak hazai környezetben a nyeretlen Sportul Studențesc felett a román bajnokság alapszakaszában. A jobb játékerőt képviselő narancs-kék mezesek pénteken 18–1, szombaton 19–1 arányban nyertek a sereghajtó bukaresti csapat ellen. Pelle Torstensson együttesére a folytatásban nehéz találkozók várnak, ugyanis a Gyergyói Hoki Klub és a Galaci CSM lesz az ellenfele.

A házigazdák pénteken a 3. percben vezetést szereztek Márton Koppány révén, ezt követően Silló Huba talált a fővárosi együttes kapujába. A narancs-kék mezesek az első harmadban még ötször voltak eredményesek, Márton Koppány duplázott, majd Sándor Zoltán, Ilyés Tamás, Szergej Pajor és Bíró Mátyás iratkozott fel a gólszerzők közé (7–0). A folytatásban szintén a háromszéki gárda akarata érvényesült, rövid idő alatt újabb három találatot jegyzett, így tízgólos hátrányban a vendégek kapust cseréltek, Silviu Ionescu helyére Bogdan Enache érkezett. Az új hálóőr sem jelentett gondot az újonc csapatnak, amely a második játékrészben további öt találatot szerzett, Róth Zoltán háromszor, Gecse Olivér kétszer köszönt be (15–0). Az utolsó felvonás a Sportul góljával kezdődött, miután a 41. percben Vákár Lajos bevette Móré Szabolcs kapuját, amire nem sokkal később Ferencz Szilárd válaszolt, majd Bíró Mátyás mesterhármast jegyzett, a végeredményt pedig Szergej Pajor állította be (18–1), az Ágyúsok pedig tizenkettedszer győztek az idényben.

Hírdetés

Szombaton szintén az Ágyúsok lőtték az első gólt, a 2. percben Horváth Pál volt eredményes, majd Gecse Olivér és Bíró Ottó növelte a házigazdák előnyét. A másik oldalon a 14. percben Adrian Lefterache váratlanul szépített, az első harmadban pedig már nem született újabb találat (3–1). A folytatásban a hazai gárda átgázolt fővárosi ellenfelén, amely közel sem volt egy szinten a tehetséges székelyföldi játékosokat felvonultató csapattal. Pelle Torsterson legénysége a második felvonásban látványos megoldásokat választva, hétszer zörgette meg Bogdan Enache és Silviu Ionescu kapuját (10–1). A mérkőzés képe az utolsó harmadban sem változott, a vendégek egyértelműen alárendelt szerepet játszottak, így a narancs-kék mezesek ezúttal kilenc gólt szereztek (19–1). A háromszéki együttesből ezen a találkozón többen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, Horváth Pál öt találatot jegyzett, Gecse Olivér négyet vágott, Róth Zoltán ezúttal is mesterhármassal zárt, a jövőre nézve pedig biztató, hogy a hétvégén a csapatjáték kiválóan működött.

Eredmények: Háromszéki Ágyúsok–Sportul Studențesc 18–1 (gólszerzők: Márton Koppány 3., 10., Silló Huba 4., Sándor Zoltán 12., Ilyés Tamás 13., 27., Szergej Pajor 14., 59., Bíró Mátyás 15., 26., 53., Alekszandr Bolsakov 22., Róth Zoltán 33., 37., 40., Gecse Olivér 34., 39., Ferencz Szilárd 45., illetve Vákár Lajos 41.), Háromszéki Ágyúsok–Sportul Studențesc 19–1 (gólszerzők: Horváth Pál 2., 38., 48., 52., 58., Gecse Olivér 6., 25., 44., 57., Bíró Ottó 11., Róth Zoltán 22., 23., 54., Alekszandr Bolsakov 23., Sándor Zoltán 27., Ilyés Tamás 40., 45., Márton Koppány 42., Fetés Róbert 59., illetve Adrian Lefterache 14.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »