Góldús meccsen hozta a kötelezőt a Sepsi-SIC (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

Góldús meccsen hozta  a kötelezőt a Sepsi-SIC (Teremlabdarúgás,  1.  Liga)

Szemnek tetszetős, góldús mérkőzésen igazolta a papírformát a Sepsi-SIC, amely a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 18., egyben utolsó fordulójában 8–6-ra győzedelmeskedett a Háromszékre látogató Marosvásárhelyi VSK felett. A zöld-fehérekre pénteken 18 órától egy újabb hazai mérkőzés vár, hiszen a hatcsapatos playout első körében a Simándi Sólymok együttesét fogadják a megyeszékhelyi Szabó Kati Sportcsarnokban.

A kézdivásárhelyi Barbocz Norberttel kezdő vendégegyüttes már az első sípszó után beszorult a kapuja elé, Máthis M. és Gáll lövése után a 2. percben Máthis B. egy a középpályánál magányosan guruló labdára csapott le, és a jobb alsóba bombázott (1–0). A 4. percben előrehúzódó kapussal támadott a marosvásárhelyi alakulat, játékosai azonban elvesztették a lasztit, így Veress az üres kapuba gurított (2–0). A 7. percben egy szép összjáték végén Mánya volt eredményes (3–0), majd a duplázó Veress góljával már néggyel vezetett a Sepsi-SIC (4–0). A 16. percben egy könnyen megítélt szabálytalanság után kigyűlt a zöld-fehérek hatodik csapathibája, Barbocz pedig tízméteresből szépített (4–1). Az első félidő hajrájába két Barbocz-lövés után Chertes is megzörgette a hálónkat (4–2).

 

 

Hírdetés

A fordulás után három szentgyörgyi ellentámadás három hazai találatot hozott: a 23. percben előbb Isac, majd Veress vette be a VSK kapuját, a 25. percben pedig Mánya szerzett gólt (7–2). A folytatásban Szőcs hagyott ki egymás után több ziccert, de Mánya bombájánál is résen kellett lennie Tătarnak. A 32. perctől a vendégek átvették a kezdeményezést, de Szőcs révén mi szereztünk gólt (8–2). A 37. percben két tízmétereshez jutottak a vásárhelyiek, az elsőt Barbocz elhibázta, a másodikat Tătar értékesítette (8–3). A véghajrában mindkét oldalon akadt bőven helyzet, ezekből egyet Barbocz és kettőt Láposi váltott gólra, a Sepsi-SIC pedig 8–6-os győzelemmel zárta az alapszakaszt.

 

 

Teremlabdarúgó 1. Liga, 18. forduló: Sepsi-SIC–Marosvásárhelyi VSK 8–6 (4–2). Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Mintegy 300 néző. Vezette: Florin Aurelian Macovei, Dragoș Mocanu. Sepsi-SIC: Papp–Szőcs, Máthis M., Máthis B., Gáll (cserék: Korodi, Kusztos, Bende, Csog, Veress, Czintos, Isac, Mánya, Fábián). Edző: Mánya Szabolcs. Marosvásárhely: Tătar–Al-Ioani, Tifán, Barbocz, Butiurcă (cserék: Chertes, Săbăduș, Pogăcean, Nagy, Varga, Láposi). Edző: Kovács János. Gólszerzők: Máthis B. (2.), Veress (4., 12., 23.), Mánya (7., 25.), Isac (23.), Szőcs (35.), illetve Barbocz (16. – 10 méteresből, 40.), Chertes (20.), Tătar (37 – 10 méteresből), Láposi (40., 40.). Sárga lap: Czintos (7.), illetve Tătar (4.), Al-Ioani (12.), Varga (17.). Tízméteres: 0/0–3/2.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »