Gheorghita a Gaesti-en szabadon osztogatott oltásokról: fõ, hogy beoltották azokat az embereket

Valeriu Gheorghita, az országos oltáskampány koordinátora délután a sajtó kérdésére reagált a Dambovita megyei Găești kórházában berendezett oltásközpontban történtekre.

Mint azt megírtuk, Gaesti kórházának menedzsere nem akarta megsemmisíteni a nem felhasznált vakcinákat, ezért felhívást tett közzé a Facebookon, hogy bárkit, aki önkéntesen megjelenik, beoltanak, függetlenül a korától vagy rizikócsoportjától.

Hírdetés

„Az a fontos, hogy azok az emberek megkapták az oltást. A tény, hogy az oltásközpontban nem tartották be a procedúrákat, más téma, amely ellenőrzésre vár. Ebből a szempontból hibás menedzsmentről beszélhetünk. Lesz kiértékelés, és annak megfelelően járnak majd el az illetékesek” – mondta a katonaorvos. Amikor az esetleges szankciókról kérdezték, azt válaszolta, ők csak az oltáskampányt koordinálják, az egészségügyi minisztérium az illetékes szerv az ügyben.

A sajtótájékoztatón egyebek mellett arról is beszélt, hogy például ha egyik nap a beprogramált személyek nem jelennek meg az oltásra, be lehetett volna hívni a következő napra előjegyzett személyeket az egészségügyi személyzet tagjaiból. Eddig egyébként nagyon kevés vakcina ment kárba fel nem használás vagy egyéb ok miatt (például mert eltört a fiola): egész pontosan 87 darab – mondták el az illetékesek.

(hotnews, hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »