Georg Spöttle: A turizmusra szoruló országok minden oltást elfogadnak majd

Georg Spöttle: A turizmusra szoruló országok minden oltást elfogadnak majd

A héten lezárult a kétnapos EU-s csúcstalálkozó, amelyen az állam- és kormányfők tárgyaltak az uniós vakcinaútlevélről és a klímaválság kezeléséről is. Az Európai Bizottság kiterjesztené szén-dioxid-kibocsátási kereskedelmi rendszerét a lakóépületekre és a közlekedésre, ez hatalmas terhet jelentene például a magyar családok számára. Orbán Viktor szerint nem az átlagemberrel kéne megfizettetni a klímaválság kezelését.

A héten véget ért a kétnapos EU-csúcs, ahol szó volt a járványhelyzetről és a vakcinaútlevélről, valamint óriási viták zajlottak a klímavédelmi feladatokról, közölte a Hirado.hu. Terítéken voltak az Európai Unió és Oroszország közötti kapcsolatok az eltérített fehérorosz gép kapcsán. Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai elemzője volt az M1 Ma reggel című műsorának vendége.

Van egy halvány remény arra, hogy júliusban meglesz a vakcinaigazolvány, azonban Spanyolország már most bármelyik védőoltás meglétét elfogadja. A biztonságpolitikai elemző elmondta, hogy

Spanyolországhoz hasonlóan Olaszország, Görögország és valószínűleg Portugália is beengedi a turistákat a nyár folyamán,

Hírdetés

és bármelyik oltást elfogadja, hiszen az említett országok fő bevételi forrása a turizmus.

Az elemző szerint a közelgő választások miatt a németek politikai kérdést csinálnak a klímaügyből. Azt akarják, hogy a lakosság fizesse meg a klímasemlegesség árát, hiszen Németország azokkal fizettetne több adót, akinek nem teljesen környezetbarát a háza. Felmerült az üzemanyag árának emelése is, így aki dízelt tankol például, az lényegesen többet fizetne.

A csúcstalálkozó előtt Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt, hogy a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük. Van olyan csoport, amelyik inkább az emberekkel meg a családokkal fizettetné meg a védekezés költségeit.

„Németország 2030-tól már csak elektromos autókat szeretne forgalomba engedni, az áram jelentős részét viszont a lengyelektől vásárolja, ahol jelenleg is szénerőművek működnek” – hívta fel a figyelmet a német javaslat ellentmondására a szakértő.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »