Gazdasági nehézségek és Kozák menesztése – Kmotrík értékelte a Slovan őszét

Gazdasági nehézségek és Kozák menesztése – Kmotrík értékelte a Slovan őszét

A bajnoki címvédő az őszi idényt 5 pontos előnnyel zárta a tabella élén a DAC előtt, ennek ellenére Kmotrík nem elégedett. Leginkább az európai kupaszereplés idő előtti befejezését fájlalja. Kiemelte, hogy az egész évet befolyásolta a koronavírus, ami a Slovan működésére is negatív hatással volt. Ehhez jött hozzá a Feröer-szigetek elleni fiaskó, mikor pont és játék nélkül estek ki a Bajnokok Ligájából.

Kmotrík szerint hiányzott nekik a hazai környezet, a “téglamezei hangulat”. Megjegyezte, hogy ideje volt az edzőcserének is, mivel a csapatnak hiányzott a domináns, agresszív játék. Úgy véli, hogy a korábban tapasztalt stagnálásnak a csapatban az európai sikertelen szereplés volt az oka.

“Csapatunk nem volt adekváltan felkészült Európára, ami ez előző edzői stáb felelőssége volt élen az akkori vezetőedzővel”

Kmotrík láthatóan még négy hónappal Kozák elküldése után sem tudja nyugodtan kezelni a történteket. Mint mondja, leginkább az bántja, hogy nem lépett fel már korábban határozottabban, és nem hozta meg korábban a nem túl népszerű döntést.

Hírdetés

Kmotrík elismerte, hogy a Slovant sem kerülte el a koronavírus okozta gazdasági válság.

“Megmondom őszintén, hogy mi is komoly gazdasági veszélyben vagyunk. A világjárvány bennünket, mint a legnagyobb klubot viselt meg a legjobban. A legmagasabb kiadásaink vannak, de gyakorlatilag márciustól nulla bevételünk. Ezek a meztelen tények.”

fogalmazott Kmotrík azzal, hogy valószínűleg több játékosukat is el kell majd adniuk. Mint mondta, annyira nem égető számukra az eladás, más klubok is pénzügyi gondokkal küzdenek. A játékosok ára általánosan csökkent, azonban a Slovan nem akarja áron alul értékesíteni játékosait.

Kiderült az is, hogy Andraž Šporart vételárát még mindig nem egyenlítette ki a Sportig Lisszabon, pedig már majdnem egy év telt el átigazolása óta. Kmotrík szerint már csak két részlet van hátra a sajtóhírek szerint 7 milliós eladási árból.

sport.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »