Franciaországban jelentős pénzbírság vár a karantént megsértő beutazókra

Franciaországban jelentős pénzbírság vár a karantént megsértő beutazókra

Franciaországban jelentős pénzbüntetést kell fizetnie azoknak a Brazíliából, Argentínából, Chiléből vagy a Dél-Afrikai Köztársaságból beutazóknak, akik nem tartják be a koronavírus-járvány miatti hatósági karantént – közölte hétfőn a kormányszóvivő.

Gabriel Attal elmondta:

a tíznapos elkülönítést megsértőkre 1500 eurós büntetés vár, a visszaesők 3000 euróra is számíthatnak.

Ez szerintem eléggé elrettentő és nagyon szigorú keretet teremt 

– mondta a kormányszóvivő az Europe1 kereskedelmi rádióban.

Hírdetés

A beutazóknak az eddig érvényes önkéntes karantén helyett kötelező lesz elkülönülni tíz napra egy névre szóló prefektusi rendelettel 

– hangsúlyozta a politikus. Hozzátette:

a rendőrség és a csendőrség ellenőrizni fogja, hogy az illető azon a helyen tartózkodik-e, amelyet kijelöltek számára az elkülönülésre.

A koronavírusnak az eredetinél fertőzőbb variánsaitól tartva Franciaország szombaton vezetett be először kötelező tíznapos hatósági karantént a Brazíliából, Argentínából, Chiléből és a Dél-Afrikai Köztársaságból beutazók számára.

A karantén-kötelezettség eddig is létezett, de nem ellenőrizték a hatóságok.

Az ellenőrzött hatósági karantén fokozatosan lép életbe a héten, és a Francia Guyanáról beutazók számára is érvényes lesz. A franciaországi lakhellyel rendelkezők választhatják az otthonukat a tíznapos elkülönülésre, másoknak egy, a hatóságok által kijelölt hotelben kell karanténba vonulniuk.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »