FOTÓK: A fuvarozóknak is elfogyott a türelme – tüntetésre készülnek!

FOTÓK: A fuvarozóknak is elfogyott a türelme – tüntetésre készülnek!

Ezúttal a Szlovákiai Fuvarozók Uniója (UNAS) szervezett tiltakozást a Aranyhomok (Zlaté piesky) tóhoz közeli benzinkútnál, ahol kamionokból, buszokból és más közlekedési eszközökből álló sorok várhatók.

Az UNAS azután döntött a tüntetés mellett, hogy a közlekedési minisztériumban múlt héten tartott közös megbeszélésük – szavaik szerint – nem hozott megfelelő eredményt. Az üzemanyag jövedéki adójának azonnali, 30 százalékos csökkentését követelik, hasonlóan a lengyelországi és magyarországi szabályozáshoz. Feltételeik között szerepel továbbá az útadó 30 százalékos csökkentése, az üzemanyag jövedéki adójának visszatérítése 38 euróval ezer liter benzin után – írja a pluska.sk.

A tiltakozók felszólították a politikusokat, hogy hagyják őket békén. „Rajtakaptuk Kotlebáékat, akik felszólította a polgárokat, hogy támogassák a fuvarozók sztrájkját. Apolitikusak vagyunk. Nem akarjuk, hogy a pártok politikai pontokat szerezzenek a tüntetésünkön” – írta az UNAS a közösségi oldalán.

Hírdetés

Nem sokkal tizenegy óra után az Aranyhomok melletti benzinkútnál viszonylag kevés volt az autó. Három teherautó mellett néhány furgon is jelen volt, de a tüntetés legfontosabb része még hátravan. A teherautók 13.00 órától a Rozsnyói (Rožňavská) utcába vonulnak.

Fotók a galériában!

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »