Forró Krisztián lehet Pellegrini államfő nemzetiségi tanácsadója

Forró Krisztián lehet Pellegrini államfő nemzetiségi tanácsadója

Nyitókép: Körkép.sk

A Magyar Szövetség országos elnöke hamarosan a pozsonyi elnöki palotába költözhet. A magyar párt szóvivője elismerte, hogy Forró Krisztián felkérést kapott Peter Pellegri újonnan megválasztott államfőtől arra, hogy legyen nemzetiségi tanácsadója.

Hírdetés

A hírről a DenníkN számolt be. Forró Krisztián az államfőválasztás első fordulójának legvégén döntött komoly belső és külső nyomás után végül saját hatáskörében úgy, hogy Pellegrinit támogatja Ivan Korčokkal szemben. Az erről szóló bejelentés meglepetésként érte a párt országos vezetését, mely nem tárgyalt a kérdésről. Igaz, az országos elnökség tagjai végül nagy többséggel szintén Pellegrinit támogatták.

Forró Krisztián számára pikáns lehet a felkérés, hiszen aktív pártelnökök ritkán szerepelnek ilyen funkcióban. A Magyar Szövetségre egyébként szeptemberben tisztújítás vár. Ezen várhatóan Forró ismét indul a pártelnöki posztért. Kihívója Világi Oszkár oligarcha politikai rabszolgája, a liberális-progresszív Orosz Örs lehet. Oroszt értesüléseink szerint a rendőrség egy eljárás keretében nemrég kihallgatta, mégpedig egy tardoskeddi útjelzőtábla eltulajdonításának ügyében.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »