Forma–1: totálkáros Max Verstappen kocsija, kiderült, mennyibe kerül a javítás

Forma–1: totálkáros Max Verstappen kocsija, kiderült, mennyibe kerül a javítás

Az ütközés után a holland pilótának állítólag kutya baja, az autójáról nem mondható el ugyanez.

Max Verstappen kezdhette az élről a Forma–1-es Brit Nagydíjat, de a rajt után keményen kellett védekeznie, hogy tartsa a pozíciót. Több támadást is intézett ellene a második helyről induló Lewis Hamilton, majd a Copse kanyarba fordulva belülre vágott a brit, aki kisodródva eltalálta ellenfele autójának a bal hátulját. Az összeérés következtében a világbajnoki éllovas a gumifalba csapódott, a hollandot 51 G-s erőhatás érte – idézi fel a vezess.hu.

Hírdetés

Az már a csattanás után is látszott, hogy a komoly károk érték Verstappen RB16B kódjelű versenyautóját, de a pontos számokról a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko tájékoztatott. “A dolgok jelenlegi állása szerint nagyjából háromnegyed millió euró lesz, de a motor helyzete még nem tisztázott” – mondta az osztrák a német RTL-nek. “Különösen a költségsapka idején ez egy jelentős összeg, ami fáj nekünk” – utalt az átszámítva 270 millió forint körüli összegre.

A Red Bull minden bizonnyal új kasztnival készül majd a Magyar Nagydíjra, a motor sorsáról a Honda vizsgálata után születhet döntés. “Amikor először láttam felemelve az autót, azt hittem, nagy a kár. De valójában úgy tűnik, a károk kisebbek, mint ahogy először láttuk” – mondta Tanabe Tojoharu technikai igazgató. Az egységet visszaküldik Japánba, ahol alaposan átnézik azt.

Verstappen az eset után kórházban került, de már vasárnap este kijöhetett. Marko elmondta, a világbajnoki pontversenyben vezetp holland pilóta jól van: “Maxnak csak egy kicsit fáj a nyaka, de ezen kívül szerencsére kutya baja.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »