Forma–1: nagy bajban a Ferrari

Forma–1: nagy bajban a Ferrari

A Nemzetközi Automobil Szövetség egyelőre nem engedélyezte, hogy a csapat megbízhatósági módosításokat hajtson végre a motorján.

Noha az idei Forma–1-es szezon elején még úgy tűnt, hogy a Ferrari a motorjával előnybe került a riválisokkal szemben, azóta világossá vált, hogy a csapat valóban teljesítményt nyert – csak éppen a megbízhatóság rovására. Charles Leclerc-nek már két futamot kellett feladnia az első helyről motorproblémák miatt – írja a vezess.hu.

Hírdetés

A Ferrari úgy lehetett vele, hogy a jelenlegi motorgeneráció befagyasztása előtt inkább teljesítményt nyer a megbízhatóság rovására, mert a szabályok a kizárólag megbízhatóságot növelő fejlesztéseket – szigorú keretek között – engedik. Az FIA azonban csak akkor engedélyez megbízhatósággal kapcsolatos fejlesztéseket, ha egy csapat minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja, hogy az adott javítással nem jut pluszteljesítményhez.

A Ferrari már kérelmezte az FIA-nál, hogy megbízhatósági “javításokat” hajtson végre a motorján, egyelőre azonban sikertelenül. A Scuderia számára így marad az aggodalom, hogy mikor jön a következő váratlan hiba.

Elképzelhető egyébként, hogy Leclerc már Kanadában hátrasorolásos büntetést kap, ha új turbót kell szerelni az autójába. Ebből ugyanis ez már a negyedik lenne, büntetlenül pedig csak hármat lehet felhasználni az egész szezonban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »