Fontos új vasúti hidat emeltek a helyére Pesten – fotók

Fontos új vasúti hidat emeltek a helyére Pesten – fotók

A Könyves Kálmán körút fölött visz át. Új vasúti megálló is létesül a közelében.

„Helyére emelték az új vasúti hidat a Könyves Kálmán körút és az 1-es villamos fölött, itt épül a 80a-120a vasútvonalak, tehát a Budapestről Hatvanon át Miskolc felé és Újszászon át Szolnok felé vezető vonalakon az új, harmadik vasúti vágány a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között” – írja Facebook-posztjában Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

A leendő Közlekedési Múzeum és annak tervezett új vasúti megállója mellett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által megbízott kivitelező az új hidat a helyére emelte. Vitézy azt írja, a fejlesztés célja, a kapacitásbővítés, hogy több elővárosi és távolsági vonat tudjon közlekedni ezekről a vonalakról a Keletibe.

„A Rákoson egyesülő hatvani és újszászi vonalak együttesen az ország egyik legforgalmasabb vasúti folyosóját jelentik ma is naponta 42 ezer ingázóval”

Hírdetés

– írja. Új megállót is létesítenek a Hungária körútnál, az új vasúti hídtól és a Könyves Kálmán körúttól keletre, a volt Északi Járműjavító mellett kapna majd helyet.

„Az új megállóban a hatvani és újszászi-szolnoki vonalról érkező elővárosi vonatok (S60, Z60, S80, Z80) kapnak majd új átszállási kapcsolatot az 1-es villamosra – az új megállót a forgalmi modellezéseink szerint akár 10 ezer utas is használhatja naponta, tehát forgalma Zuglóéhoz lesz mérhető. Az új megálló a vonatok jelentős része számára kiváltja a rákosi megállást majd” – hívja föl a figyelmet Vitézy Dávid.

A fejlesztés elemek szerint foglalja össze:

„Ehhez kapcsolódik – írja végezetül – a Déli Körvasút és a külső körvasút fejlesztése, melyek tervezett új megállói (Közvágóhíd, Nádorliget és Népliget a Déli Körvasúton, illetve Egyenes utcai lakótelep, Rákosszentmihály, Újpalota és Pestújhely a külső körvasúton) további irányokba teszik majd lehetővé járatok indítását a hatvani és újszászi vonal felől a jövőben, a Keleti pályaudvar mellett.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »