Fontos döntés előtt a Za ľudí, széteshet a koalíció?

Fontos döntés előtt a Za ľudí, széteshet a koalíció?

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke szerint kudarcot vallott a járványkezelés és az oltási stratégia, ezért a párt elnöksége még ma este megtartja ülését, hogy eldöntsék, folytatják-e a jelenlegi kormányban.

„Csalódott vagyok, és nemcsak én, hanem a pártunk több tagja is” – jelentette ki Remišová. Hozzátette: hatalmas problémát lát az ország járványkezelését és oltási stratégiáját illetően, másfelől azonban fennáll annak veszélye, hogy a kormány széthullását követően visszatérne a Fico–Pellegrini-kormány. „Erről fogunk tárgyalni, és kénytelenek leszünk meghozni ezt a lényes döntést” – fűzte hozzá.

Hírdetés

Tomáš Valáška távozását illetően elmondta, sajnálja, ugyanakkor megérti és elfogadja döntését. „Teljesen helytelen és méltatlan volt az, ahogy Matovič kormányfő megvásárolta és üdvözölte a vakcinát” – mondta.

Remišová elismételte, a Za ľudí nem látja akadályát a Szputnyik V-vakcinával történő oltásnak ugyanazon feltételek mellett, mint amelyekkel a többi vakcinát is engedélyezték: amelyek megkapták a regisztrációt, ellenőrzöttek és biztonságosak.

(mr, TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »