Fogdában az emberkereskedők

Fogdában az emberkereskedők

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyzetek egy Brassó megyei és egy Zágon községbeli férfit, mert előbbi eladta kiskorú fiát utóbbinak, aki kizsákmányolta őt – közölte szerdán délután a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Országos Hatóság (DIICOT), valamint a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság is.

A DIICOT területi irodája a Kovászna megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályával közös kivizsgálása nyomán kiderült, hogy a 35 éves Brassó megyei férfi tavaly októberben eladta 13 éves fiát a 32 éves háromszéki férfinak, aki Zágon községben található farmján dolgoztatta, munkára kényszerítette őt. Mindezt idén júniusig, ugyanis akkor már folyt a kivizsgálás, és a rendőrség kezdeményezésére speciális otthonban helyezték el a kiskorút, aki nem tud írni, olvasni, a pénzt sem ismeri.

Hírdetés

A DIICOT ügyészei a Kovászna megyei rendőrség nyomozóival és a zágoni őrs munkatársaival közösen július 1-jén házkutatást tartottak a két férfinál, és a bizonyítékok birtokában 24 órára őrizetbe vették őket. Másnap a Kovászna Megyei Törvényszék elé állították őket, kérve letartóztatásukat. A bírók a fiát eladó apát 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, a háromszéki férfi esetében hatósági felügyeletet rendeltek el. Az ügyészek megfellebbezték az utóbbi ítéletet, majd a Brassói Táblabíróság a másik férfi esetében is 30 napos vizsgálati fogságot rendelt el.

Az ügyben kiskorú ellen elkövetett emberkereskedelem és rossz bánásmód vádjával folytatják az eljárást. (sz.)

 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »