Főegyházmegyei Te Deumot tartottak Veszprémben

Főegyházmegyei Te Deumot tartottak Veszprémben

A veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomban tartották a 2023/24-es tanév végi hálaadó szentmisét, melyen a Veszprémi Főegyházmegyéhez tartozó intézmények vezetői és munkatársai mellett a Padányi Katolikus Iskola növendékei is részt vettek. A szentmisét Udvardy György veszprémi érsek mutatta be – adta hírül június 23-án a főegyházmegye.

Udvardy György veszprémi érsek prédikációjában hálát adott az elmúlt tanévért és az Egyház közösségének elkötelezett munkájáért. Ferenc pápa szavait idézve hangsúlyozta, hogy az Egyháznak be kell vonódnia az emberek életébe, gyümölcsöt kell hoznia és ünnepelnie kell. A főpásztor kiemelte a pedagógusok, hitoktatók és lelkipásztorok szolgálatának fontosságát, és megköszönte Isten gondviselését, amely erőt adott nekik a munkájukhoz.

Az érsek homíliájában kitért arra is, hogy az Egyház jelenléte nélkül a társadalom reménytelenebb lenne. Felhívta a figyelmet a jövőbeni kihívásokra és arra, hogy továbbra is bizalommal tekintsenek a jövőbe, együttműködve Isten gondviselésével. Udvardy György érsek végül áldást kért mindenkire, a nyári programokhoz, a pihenéshez, és hálát adott az elmúlt tanévért és a közösség munkájáért.

A teljes prédikáció ITT olvasható.

Hírdetés

A szentmise zárása előtt Dékány Árpád Sixtus, a Veszprémi Főegyházmegye Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) vezetője beszédében a gyerekeket helyezte előtérbe, hangsúlyozva, hogy ők a legfontosabbak az Egyház és az oktatás jövőjében. Megköszönte Udvardy György érsek támogatását és vezetését, kiemelve, hogy mindannyian közösen dolgoznak az Egyház missziójában. Elismerését fejezte ki a katekétáknak, különösen azoknak, akik állami iskolákban tanítanak, ahol nehezebb dolguk van. Külön köszönetet mondott Teréz és Erzsébet nővéreknek a feszültségoldó és hasznos jelenlétükért, valamint a munkatársainak, akik adminisztrációs és egyéb háttérmunkákban segítették.

Sixtus atya egy élményét is megosztotta, amikor egy évzárón megkérdezte a gyerekeket, hogy ki szeretne még iskolába járni, és meglepetésére sokan jelezték, hogy ők szívesen mennének. Ebből az elszántságból erőt merítve kívánt mindenkinek áldott pihenést a nyárra és lelkesedést az új tanév kezdetéhez.

A főegyházmegyei Te Deumról szóló beszámoló teljes terjedelemben ITT olvasható. 

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »