Foci-Eb: Dráma a Wembleyben, tizenegyesekkel lett Európa-bajnok Olaszország

Foci-Eb: Dráma a Wembleyben, tizenegyesekkel lett Európa-bajnok Olaszország

Anglia Luke Shaw góljával már a 2. percben vezetést szerzett, amit a második félidőben Leonardo Bonucci egyenlített ki, a hosszabbítást követő tizenegyeseket pedig az olaszok rúgták jobban. 1968 után újra Európa tetején Olaszország. 

Olaszország–Anglia: 1–1 – tizenegyessel: 3–2

Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot: Roberto Mancini együttese a részben budapesti rendezésű torna vasárnapi döntőjében 1-1 után tizenegyespárbajban győzte le Anglia csapatát a londoni Wembley Stadionban. Olaszország 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja. Az olasz válogatott immár 34 mérkőzés óta veretlen, folytatva ezzel története legjobb sorozatát – írja a Hirado.

Berohant egy szurkoló a pályára

Néhány perccel a rendes játékidő vége előtt egy szurkoló rohant be a pályára. A jelenetet nem mutatták a közvetítés során. A biztonságiak kis kergetőzés után vezették le a pályáról a rendzavarót. A mérkőzés ezután folytatódott.

Az egyenlítő gól után kis híján a vezetést is megszerezte Olaszország, de Domenico Berardi nagy helyzete kimaradt. Marad az iksz.

Egyenlítettek az olaszok

Leonardo Bonucci a 67. percben egyenlít az olaszoknak. Egy szöglet utáni fejest előbb még a kapufára tolt az angol kapus, de az ismétlést már nem védhette (1-1).

A félidő elején rögtön Lorenzo Insigne próbálkozott megint egy szabadrúgással. Ez már sokkal közelebb volt, mint amivel az első félidőben próbálkozott. A következő beakad?

Hírdetés

Tom Cruise és David Beckham is a lelátón

Tom Cruise színész és érthetően az egykori angol válogatott labdarúgó, David Beckham is az angoloknak szurkolt. Még ökölpacsiztak is, amikor az angolok gólt rúgtak. Hajdú B. István megjegyezte, hogy itt már semmi sem Mission: Impossible, vagyis lehetetlen küldetés.

Az angolok a szünetig megőrizték előnyüket

Az első félóra letelte után nem sokkal előbb Federico Chiesa próbálkozott, majd a gólszerző Luke Shaw beadását tisztázta az olasz védelem. Gól egyikből sem született, marad az angol vezetés.

Az olaszok a kezdeti sokk után kezdenek magukra találni, de továbbra sem tudnak igazi helyzetet kialakítani. A legközelebb továbbra is a 8. percben jártak a gólhoz, akkor Lorenzo Insigne próbálkozott szabadrúgásból, de fülé ment a lövés.

A félidő végéig sem született több találat.

Az angoloknak van az egyik legcukibb szurkolója A kis trónörökös György herceg így örült a villámgólnak. Apukájával, Vilmos herceggel és édesanyjával, Katalin hercegnével érkezett a meccsre.

Gyors góllal sokkolta az olaszokat Anglia

Nem kellett sokat várni az első gólra, már a 2. percben vezetést szerzett Anglia, Luke Shaw a gólszerző (0-1).

Az örökmérleg olasz fölényt mutat

Eddig 27 olasz-angol válogatott mérkőzést rendeztek, az örökmérleg olasz fölényt mutat, az angolok nyolc-nyolc siker és döntetlen mellett 11 alkalommal vesztesen hagyták el a pályát. Az Európa-bajnokságok történetében kétszer találkoztak, és az angoloknak egyszer sem sikerült nyerniük: 1980-ban a csoportmérkőzések során 1-0-ra kaptak ki, a 2012-es negyeddöntőben pedig tizenegyesekkel maradtak alul. A világbajnokságokat is figyelembe véve az olaszok nem veszítettek még meccset nagy tornán az angolokkal szemben, 1990-ben a bronzmérkőzésen 2-1-re győztek, 2014-ben pedig csoportmeccsen verték ugyanilyen arányban a riválist.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »