Fico visszatért a nyaralásából és ott folytatta, ahol abbahagyta

Fico visszatért a nyaralásából és ott folytatta, ahol abbahagyta

A Smer elnöke szerint a kormány nem képes vezetni az országot. Az igazságszolgáltatás és a sajtó pedig az ellenzékre vadászik.

Robert Fico Dominikai köztársaságban töltött szabadsága után csütörtökön hosszú sajtótájékoztatók értékelte a belpolitikai történéseket.

A Smer elnöke elmondta, hogy a jelenlegi kormánykoalíció nem képes ellátni a feladatát, ami decemberben és januárban emberek ezreinek felesleges halálához vezetett.

– mondta.

Hírdetés

A mai kormányülés – szerk. megj. szervezési okokból való – elnapolása Fico szerint annak jele, hogy Igor Matovič ellen fellázadtak a koalíciós partnerei.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy az Igor Matovič és Richard Sulík közti konflikus,  – amennyiben nem lesz személyes következménye – csak műbalhé, mely arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet az antigéntesztek beszerzése körüli visszásságokról. Ennek konkrétumait nem fejtette ki, csak megemlítette a korábban már elhangzott állításait a beszerző cég vezetőjének kapcsolatára az SaS ös az OĽaNO elnökére.

A Smer elnöke megismételte azt is, hogy szerinte politikai megrendelés érkezett a kormányhivatalból befeketíteni az igazsággszolgáltatás és a sajtón keresztül a jelenlegi ellenzék tagjait.

A sajtótájékoztató további része személyeskedésbe fulladt a DenníkN újságírója, Monika Tódová és Robert Fico között.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »