Fico szerint Sulík egy “kis politikai kölyök”

Fico szerint Sulík egy “kis politikai kölyök”

Mély alkotmányos, de társadalmi és gazdasági válságnak is a tanúi vagyunk. A Smer-SD felteszi a kérdést, hogy pontosan mi az SaS célja a kormányból és a koalícióból való távozásával, ha Richard Sulík azt állítja, ellenzéki politikusként soha nem fogja megszavazni a miniszterelnök és a kormány visszahívását. Robert Fico, a Smer-SD elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta: „az SaS úgy viselkedik, mint egy előnyökkel rendelkező barátnő“.

Fico szerint az SaS elnöke nem Igor Matovič (OĽaNO) elől menekült, hanem az energiaszektorban kialakult helyzetért való felelősség elől.

– jelentette ki Fico.

Hírdetés

Hozzátette: átverte azokat, akik a kormánykoalícióra szavaztak. Ha meg akarnák oldani a kormányválságot, akkor a kormány megbuktatása mellett szavaznának, vagy támogatnák a Sme rodina elnökének, Boris Kollárnak az alkotmánymódosító javaslatát, ami lehetővé tenné az előrehozott választások megtartását.

Fico szerint Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnököt már „megfertőzte az őrület“, mert a történtek a kormányfő lemondásához kellene, hogy vezessenek. Fő megoldásnak az előrehozott választásokat jelölte meg.

Egyúttal felszólította Sulíkot, hogy ellenzékiként támogassa az alkotmánymódosítást, és szavazza meg a Roman Mikulec belügyminiszter ellen indított bizalmatlansági indítványt. Fico szerint a Smer nem kívánja támogatni Sulíkot a „politológiai csodájában“, vagyis abban, hogy az ellenzékben fog dolgozni, de jelöltjei a posztjukon maradnak.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »