Fico: Sulík nem a valóságban él

Fico: Sulík nem a valóságban él

A koalíció jelenlegi helyzetének megoldására számos alternatíva kínálkozik. Ha Richard Sulík gazdasági miniszter és a pártja kilépnek a koalícióból, a kormány ennek következtében nem bukik meg, vélekedik Robert Fico volt kormányfő, az ellenzéki Smer-SD elnöke. Hangsúlyozta, hogy a Smer-SD továbbra is gyűjti az aláírásokat az előrehozott választásokról szóló népszavazás kiírására.

 „Bármi áron a kormányban akarnak majd maradni” – mondta a koalíciós pártok címére Fico, hozzátéve, a jelenlegi kormány tisztában van a bírósági perek veszélyével, amelyekkel egy napon majd szembe kell nézniük. Fico szerint, ha az SaS kilép a kormányból, egy esetleges kisebbségi kormány 74 vagy 75 képviselő támogatását élvezhetné.

Hírdetés

A volt kormányfő úgy véli, a liberálisok soha nem fognak a kormánnyal szembeni bizalmatlanságra szavazni.

„Sulík nem a valóságban él. Ha elmegy a parlamentből, megszűnik minden befolyása arra, hogy mi történik a kormányban (s ha valaki, Fico már csak tudja – a szerk. megjegyzése), ők pedig békésen kormányoznak majd 74 képviselővel, mert tudják, hogy Sulíkot történelmi trauma kínozza a kormányok felszámolása miatt” – szögezte le a Smer-SD elnöke.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »