Festményeiről optimizmus és humanizmus sugárzik – Villásek Tibor alkotásaiból nyílt kiállítás Beregszászon

Festményeiről optimizmus és humanizmus sugárzik – Villásek Tibor alkotásaiból nyílt kiállítás Beregszászon

Magyarország beregszászi konzulátusának Munkácsy Mihály kiállítótermében ezúttal Villásek Tibor munkácsi festőművész tárlata tekinthető meg.

Bár a járvány még mindig korlátozza a lehetőségeket, a karanténszabályok betartásával továbbra is igyekeznek bemutatni a neves kárpátaljai képzőművészeket, a kultúra különböző területein létrejött értékeket – emelte ki köszöntőjében Szilágyi Mátyás főkonzul.

– Nagyon fontos, egységes jellemzője itt a művészeti ágaknak, hogy az alkotók közvetlenül a kárpátaljai hegyvidéki tájból, a hegység és a síkság találkozásának színtereiből, a Tisza-tájból, hegyi hágókból, gyorsvízű patakokból és havasokból inspirálódnak.

Ebben az évben elsőként Villásek Tibor alkotásait mutatjuk be, aki a kárpátaljai festőiskola legnemesebb hagyományait folytatja.

Hírdetés

Számára születése óta természetes az alkotás, a képességeit nagy szorgalommal fejlesztette. Persze az is lényeges, hogy olyan környezetben nőtt fel, amelyben a művészettel való találkozás mindennapos volt. számára. Hisz nagyapja, nagybátyja és édesapja is festőművész volt – fejtette ki a főkonzul.

Villásek Tibor tagja a Kárpátaljai Magyar Képző- és Ipaművészek Révész Imre Társaságának, egyik alapítója a Kárpátaljai Magyar Kulturális Egyesületnek. 1996-tól rendszeresen részt vesz nemzetközi alkotótáborokban Ukrajnában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Németországban.

A realista impresszionista, poszt-impresszionista stílusok és a kárpátaljai festőiskola hagyományai alapján alakította ki egyéni stílusát. Kiállított művei nemcsak megjelenítési formái az ábrázolt témáknak, velük van a festőművész belső látása is: Kárpátalja, a Kárpátok, a környező természet szépsége egy életre elegendő témát nyújt számára. A festményeiről az optimizmus és a humanizmus sugárzik.

Kárpáti Igaz Szó

The post Festményeiről optimizmus és humanizmus sugárzik – Villásek Tibor alkotásaiból nyílt kiállítás Beregszászon appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »