Ferenc pápa táviratot küldött a velencei buszbaleset kapcsán

Ferenc pápa táviratot küldött a velencei buszbaleset kapcsán

Ferenc pápa október 5-én táviratot küldött Francesco Moraglia velencei pátriárkának címezve, amelyben kifejezte együttérzését az október 3-i velencei buszbaleset miatt, és közelségéről biztosítja az áldozatok családtagjait.

Pietro Parolin bíboros, államtitkár aláírásával küldte el részvéttáviratát Ferenc pápa. A Szentatya szeretetteljes közelségéről biztosítja a hozzátartozókat, akik ilyen tragikus körülmények között vesztették el szeretteiket. Imádkozik az áldozatok lelki üdvéért, és azért, hogy a családtagok vigaszt nyerjenek a hitben. Az Úrhoz fohászkodik a sérültek mielőbbi felgyógyulásáért, apostoli áldását küldve számukra.

Október 3-án, kedden este egy turistákat szállító busz Velence Mestre városrészében áttörve a felüljáró szalagkorlátját a mélybe zuhant. A velencei hatóságok adatai szerint a 21 halálos áldozat között kilenc ukrán, négy román, három német, két portugál, egy horvát, egy dél-afrikai állampolgárságú volt, valamint az olasz buszsofőr. A 15 sérült közül 12 felnőtt és három kiskorú. Tízüket intenzív osztályon ápolják. Jelenleg nem tudni, mi okozhatta a balesetet.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »