Ferenc pápa táviratban fejezte ki fájdalmát a Tajvant sújtó földrengés után

Ferenc pápa táviratban fejezte ki fájdalmát a Tajvant sújtó földrengés után

A Szentatya Pietro Parolin bíboros aláírásával táviratot küldött a Regionális Kínai Püspöki Konferencia elnökének, John Baptist Lee Keh-Mean püspöknek. A pápa szolidaritásáról és közelségéről biztosítja a természeti katasztrófa sújtotta lakosságot, és imádkozik a mentési munkát végzőkért. Az első jelentős, 7,6 erősségű földrengés április 3-án rázta meg a szigetcsoport keleti partját.

Táviratában Ferenc pápa mély fájdalmának ad hangot az elveszett emberi életek és a károk miatt, amit a rendkívüli erősségű földrengés okozott szerdán Tajvan keleti partjainál. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint eddig egy tucatnyi halálos áldozata van a katasztrófának, több mint ezren megsérültek, számtalan ember eltűnt vagy a romok alatt rekedt.

Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával küldött táviratot a Szentatya a Kínai Regionális Püspöki Konferencia elnökének, John Baptist Lee Keh-Mean püspöknek, amelyben mindenkit őszinte szolidaritásáról és lelki közelségéről biztosít. A pápa imádkozik a halottakért, a sérültekért és minden evakuált személyért, valamint a mentési munkálatokban részt vevőkért. Istenhez fohászkodik vigasztaló és erőt adó áldásáért.

Hírdetés

Az első jelentős, 7,6 erősségű földrengés április 3-án, szerdán rázta meg Tajvan keleti részét, amit további száz utórengés követett, ezek közül legalább kettő meghaladta a 6-os erősséget. Az Amerikai Egyesült Államok Geofizikai Intézete a rengés epicentrumát Hualien várostól 18 kilométerre délkeletre állapította meg, körülbelül 155 kilométerre délre a fővárostól, Tajpejtől; mintegy 34,8 kilométer mélységben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »