Felvidéki sikerek a Nemzeti Művelődési Intézetben

Felvidéki sikerek a Nemzeti Művelődési Intézetben

A Nemzeti Művelődési Intézet művelődő közösségek létrejöttének támogatásán belül indította el az aSzakkör nevű programot. A felhívás célja, hogy a szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével vonja be a látogatókat, ezáltal összegyűjtse, rendszerezze és népszerűsítse a különböző közösségi tevékenységi formákat.

A Nemzeti Művelődési Intézet szakmai tevékenységét azzal az elhivatással végzi, hogy a kulturális társadalom- és tartalomfejlesztés eszközeivel hozzájáruljon a magyar nemzet életminőségének javulásához a Kárpát-medencében.

Hírdetés

Év elején az intézet „Egyszer volt, hol nem volt…” – a magyar népmesékhez kapcsolódó alkotópályázatot hirdetett. A népmesék világa, történetei és mesefigurái által ihletett bármilyen szakkörön készített alkotással lehetett pályázni.

A felvidéki aSzakkörös tevékenységet végző csapatok sem voltak restek és bekapcsolódtak a pályázatba. Nagy sikerrel, hiszen a kaposkelecsényi vesszőfonó szakkör, illetve a taksonyi tojásfestő és papírfonó szakkör is díjazott lett a díjkiosztó kiállításon. 

A taksonyi papírfonó pályamunka mókás kezdetét egy beszorult koszorúalap indította, mesélte portálunknak Szőcs Ildikó, a szakkör vezetője, az egyik foglalkozás alkalmával ugyanis nem tudták az alapot kiszabadítani, ez lett az égigérő fa törzse, hiszen a csapat  Az égig érő fa és A kiskakas gyémánt félkrajcára című meséket dolgozták fel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »