A sport közösséget teremt – KÉPEKKEL

A sport közösséget teremt – KÉPEKKEL

Május 18-án Megyercs szervezésében sportnapot tartottunk. Az eredetileg négy község közreműködésével induló sportnap mára már 10 falut ölel magába: Bogyarét, Csicsó, Ekel, Komáromfüss, Ifjúságfalva, Keszegfalva, Megyercs, Nemesócsa, Szilas, Tany.

A sportnap hagyományosan gyermek horgászversennyel és futással indult, majd a községek gyerekekből álló csapatai ügyességi versenyeken, a felnőttek pedig lábteniszben mérték össze erejüket.

Nyitóbeszédében kiemelte: „egy sportversenynek a mozgás örömén kívül az a célja, hogy megtanuljuk a fair play szabályait, megtanítsuk a gyerekeinkkelm mi az a sportszerűség. Mit jelent igazságosan küzdeni, igazságosan versenyezni, de a legfontosabb mégis az élményszerzés és nem az, hogy ki az első, második vagy a harmadik helyezett. Ugyanakkor a sport tisztességre és összetartozásra is nevel.”

Hírdetés

A versenyszámok előtt érezhető volt a csapatoknál a feszültség, hisz mindenki első szeretett volna lenni. Mindenki próbált a tőle telhető módon a legjobban teljesíteni. 

Egy példaértékű rendezvény részesei lehettünk, amely során 10 falu erősítette összetartozását, egymás iránti tiszteletét. Az eredményhirdetés után elmondhatjuk, minden csapat vidáman, jó hangulatban, kellemesen elfáradva zárta a napot.

Zink Vass Nóra, a Magyar Szövetség megyercsi önkormányzati képviselője


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »