Felvidéki fejlesztő: módszertani megerősítő stratégia a felvidéki középiskolákban

Felvidéki fejlesztő: módszertani megerősítő stratégia a felvidéki középiskolákban

A Selye János Gimnázium is csatlakozik a Közép-európai Alapítvány Felvidéki fejlesztő programjához. A módszertani megerősítő stratégiára fókuszáló képzés január elején indul el a komáromi tanintézményben.

„A Felvidéki fejlesztő módszertani megerősítő stratégia olyan gyakorlati tantermi stratégiákat mutat be, amelyek képessé tesznek bennünket arra, hogy megfeleljünk a különféle tanulási stílusok követelményeinek, ösztönözzük saját kreativitásunkat, színessé tegyük tanítási gyakorlatunkat, kihívások elé állítsuk a tehetségeseket – és a rendbontókat” – olvasható Kiss Beáta és Menyhárt József programkoordinátorok leírásban.

A bevezető előadás a kiválasztott vagy önként jelentkező tanárokkal a következő vázlattal rendelkezik:  a Felvidéki Fejlesztő módszertani megerősítő stratégia bemutatása;  5–10 darab tanulási eszköz bemutatása. A képzés első alkalmára január folyamán kerül sor.

A későbbi képzési modulok gyakorlati és elméleti részre oszthatók. A képzés során tanulási eszközöket mutatnak be, a csoportmunka/viselkedés/személyes felelősség irányításának eszközeit vázolják fel, valamint munkaeszközöket  is bemutatnak.

Hírdetés

Az elméleti részben általános előadások hangzanak el hazai és külhoni előadóktól pedagógiai és társadalomtudományi témakörökben.

A program magába foglalja konferencia- és pódiumbeszélgetések szervezését is. Tervben van egy nyári szimpózium szervezése hazai és külföldi meghívott előadókkal. Az első tervezett alkalom 2022 júniusában lesz.

Andruskó Imre, a komáromi Selye János Gimnázium  igazgatója a képzéssel kapcsolatban kifejtette: „A  gimnáziumunk tanári kara és diáksága nevében köszönjük a lehetőséget. Bízunk benne, hogy a programban való részvétel elősegíti a gimnáziumban folyó oktató-nevelő munka színvonalának az emelését. Az első foglalkozás 2022. január 11-én lesz a Selye János Gimnázium aulájában az egész tanári kar részére. A második foglalkozás már leszűkül 5-10 kollégára.”

(SJG/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »