Felüljáróoszlopnak hajtott a Ferencvárosban egy rendőrök elől menekülő szerbiai embercsempész

Felüljáróoszlopnak hajtott a Ferencvárosban egy rendőrök elől menekülő szerbiai embercsempész

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség rendőrei egy lengyel hatósági jelzésű autót akartak ellenőrizni 2022. április 9-én 0 óra 30 perc körül, amely az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán a főváros felé közlekedett. Az illegális migránsokat szállító jármű vezetője azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem több közlekedési szabályt megszegve továbbszáguldott Budapest XIX. kerülete felé. Ekkor már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mellett a BRFK egységei is bekapcsolódtak az intézkedésbe. A jármű végül 0 óra 35 perc körül a ferencvárosi Gyáli út és Illatos út kereszteződésében lévő felüljáró oszlopának hajtott. A baleset során személyi sérülés történt.

Az autóban négy – magát albán állampolgárnak valló – utas volt, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Őket a mentők vizsgálat céljából kórházba vitték. A kocsit vezető 25 éves szerb férfit a helyszínen elfogták, majd a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő.

Hírdetés

Körülbelül 2 órával később – szintén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – a budapesti egyenruhások Kőbányán, a Könyves Kálmán körút és Elnök utca kereszteződésében is intézkedés alá vontak egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A kocsiban egy lengyel, valamint két, magát török állampolgárnak valló férfit találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták.

A budapesti rendőrök szintén intézkedni kezdtek egy cseh hatósági jelzésű személygépkocsival szemben, amit egy grúz állampolgárságú férfi vezetett, utasa pedig egy azerbajdzsáni férfi volt.

A magukat igazolni nem tudó külföldieket mindhárom esetben a X. kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol az állampolgárságra vonatkozó adatok ellenőrzése, és a további szükséges eljárási cselekmények jelenleg is tartanak. A rendőrség embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.

(Police)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »