Feltételezett bűnözőt lőttek le a rendőrök Minneapolisban

Minneapolis hatóságai csütörtökön hozták nyilvánosságra a rendőri akcióról készült videót.

A 22 éves Amir Locke életét vesztette a minneapolisi rendőrség kommandósainak szerdán végrehajtott akciójában – írja a GVA belga hírportál. Az esetről közzétett videón látható, amint a rendőrök kinyitják a lakás ajtaját, belépnek, bejelentik jelenlétüket, majd a nappaliba mennek, ahol egy férfi fekszik a kanapén, lepedők alatt. A férfi fegyverrel a kezében ül fel, mire egy rendőr tüzet nyit.

A hatóságok közölték:„másodpercekkel azután, hogy beléptek a szobába, a férfi fegyvert fogott a rendőrökre. Lövések dördültek el, a férfit eltalálták.” Amir Locke-ot kórházba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe.

Hírdetés

Később a rendőrség csütörtök esti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a rendőrök nem sokkal reggel 7 óra előtt mentek ki az épülethez a St. Paul-i rendőrség egy gyilkossági nyomozásának részeként – írja a CBS Minnesota amerikai hírportál. A SWAT-csoportot kérték fel a házkutatásokra.

A szabályoknak megfelelően mind kopogtatási, mind kopogtatás nélküli házkutatási parancsuk volt, és „a másodperc tört része alatt kellett döntenie” az intézkedő rendőrnek, hogy fennáll-e a súlyos testi sértés vagy halál veszélye, hogy megvédje magát és társait a fegyverestől – hangzott el a tájékoztatón.

Locke-ot az eredeti parancsban nem nevezték meg, egyelőre nem világos, van-e köze a St. Paul-i rendőrség nyomozásához. Aktivista csoportok azonnal az intézkedő rendőr letartóztatását követelték, de egyelőre a minnesotai bűnügyi hivatal vizsgálja az ügyet.

A minneapolisi rendőrség a támadások keresztüzében áll George Floyd 2020 májusában történt halála óta. Az eset után Derek Chauvin volt minneapolisi rendőrtisztet gyilkosságért elítélték, jelenleg 22,5 éves börtönbüntetését tölti.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »