Felmérés: Egyre többen helyezik előtérbe a gazdaságot a járványintézkedésekkel szemben

Felmérés: Egyre többen helyezik előtérbe a gazdaságot a járványintézkedésekkel szemben

Egyre kisebb az elfogadottsága a koronavírusjárvány elleni intézkedéseknek, és egre többen mondják azt, hogy a gazdaság elsőbbséget élvez a járványkezeléssel szemben. Legalábbis erre a következtetésre jutottak egy friss felmérés készítői, akik hat fejlett gazdaságban, az USA-ban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Svédországban és Japánban végeztek közvélemény-kutatást. Május óta németeknél és a briteknél csökkent leginkább a járványkezelést a gazdaságnál előbbrevalónak tartó válaszadók aránya.

Németországban a járványellenes fellépés a megkérdezettek 40 százalékánál élvez prioritást most, májusban arányuk még 49 százalék volt. A kilenc százalékos különbség a gazdaságot előnyben részesítőknél jelent meg, az ő arányuk 39 százalékra nőtt.

Nagy-Britanniában májusban az emberek 61 százaléka a járványkezelést tartotta fontosabbnak, mára arányuk 42 százalékra esett vissza.

Hírdetés

Franciaországban a legalacsonyabb járványkezelő intézkedések támogatottsága (36 százalék). Mind a hat országban a többség a szigorú intézkedések újbóli bevezetése ellen foglalt állást, még akkor is, ha kórházak megtelnének koronavírusfertőzöttekkel.

Az első és második hullám idején tapasztalt lakossági hangulat, mint amikor az emberek az erkélyről tapsoltak az egészségügyi alkalmazottaknak, kifulladt. Helyette egyre nagyobb feszültségek alakulnak ki beoltottak és oltatlanok között – főleg az Egyesült Államokban, ahol a válaszadók 58 százaléka nem akarna alacsony oltottságú államba utazni, és a többség az otthoni munkavégzést preferálja, hogy elkerülhesse beoltatlan kollégáit.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »