Felmérés: Az ukránoknak csaknem a fele készen áll a harcra

Felmérés: Az ukránoknak csaknem a fele készen áll a harcra

Nyitókép: AP Photo/Vadim Ghirda

Az ukránok 43 százaléka készen áll arra, hogy valamilyen módon bekapcsolódjon a harcokba, mennyiben az Oroszországi Föderáció megtámadja Ukrajnát – derült ki a Demokratikus Kezdeményezés Alapítvány és az Ukrán Gazdasági és Politikai Tanulmányok Központjának felméréséből.

Maria Zolkinának, az alapítvány elemzőjének pontosítása szerint az ukránok 10,5 százaléka készen áll arra, hogy belépjen a fegyveres erőkbe és kivonuljon a frontra. 9 százalékuk önkéntes erőkhöz csatlakozna, további 23 százalékuk pedig készen áll arra, hogy bárminemű nem háborús segítséget (pénz, munka, véradás stb.) megadjon.

Hírdetés

 „A megkérdezettek 43 százaléka készen áll az aktív katonai és nem katonai részvételre egyaránt. Egyúttal a válaszadók 22,5 százaléka nem hisz abban, hogy újabb invázióra kerülne sor. Ez azt jelenti, hogy az ukrán társadalom egy része nyugtalan. Megjegyezendő, hogy a fegyveres erőkhöz vagy az önkéntes zászlóaljakhoz a megkérdezettek 20 százaléka csatlakozna, ami nagyon komoly szám, és arról tanúskodik, hogy komolyan terjed az aktív harci hangulat. Mindemellett a válaszadók 23 százaléka önkéntes alapon is hajlandó segíteni“

– tette hozzá Zolkina.

Az országos felmérést 2021. december 17-től 22-ig végezték Ukrajna összes régiójában, kivéve a Krímet, valamint Donyeck és Luhanszk térségét. A felmérésben 2018 felnőtt válaszadó vett részt.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »