Felmérés: a szülõk 77,5 százaléka ellenzi gyermeke beoltását

Felmérés: a szülõk 77,5 százaléka ellenzi gyermeke beoltását

Mobil oltóegységek járnák az oktatási intézményeket annak érdekében, hogy a 12 évnél idősebb tanulók helyben megkaphassák a koronavírus elleni oltást. Azonban mielőtt belevágtak volna a terv megvalósításába felmérték, hogy mekkora igény volna erre. A Hotnews megírta a kérdőíves felmérés eredményét.

Az iskolakezdés után tehát 290 ezer szülő kapott a koronavírus elleni oltásra vonatkozó kérdőívet, hogy körvonalazódjon, körülbelül mekkora az oltási hajlandóság a szülők körében, ami az oltásra jogosult gyerekeiket illeti. Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter ismertette a felmérés eredményeit, amelyek szerint a szülőknek mindössze 7,5% válaszolta, hogy szeretné, ha a gyereke megkapná az oltást az iskolában – ez a felmért csoőortból mindössze 22 ezer diákot jelent.

Hírdetés

A szülők 15 százaléka (44 ezer) még bizonytalan, a legnagyobb részük, 77,5 százalékuk (224 ezer) pedig határozottan megtagadja gyermeke beoltását.

Természetesen a legtöbb fiatal az iskolán kívül kapta meg az oltást. Az oktatási miniszter szerint az elmúlt héten több mint 17 ezer fiatalt oltottak be, azaz napi majdnem 2500-at. Az összesített adatok az mutatják, hogy
51 726 diák a 12-15 éves korosztályból, illetve 180 942 16-19 éves fiatal kapta már meg a koronavírus elleni oltást.

Címoldali fotó: Certificate photo created by master1305 – www.freepik.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »