Felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel

Újabb viharciklon érinti hazánkat, így ismét viharossá fokozódik a szél. Tovább folytatódik a kora tavaszi idő, sőt még a csütörtöki hőmérsékleti rekord is megdőlhet.

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: a nap első felében nyugat felől felszakadozik a felhőzet, mögötte felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, a késő délutáni, esti óráktól átmenetileg egyre kevesebb felhővel. A kiterjedt csapadékrendszer délutánra kelet felé elhagyja hazánkat, mögötte főként hazánk északkeleti felén több helyen várható záporos csapadék, egy-egy zivatar is kialakulhat. Az esti órákban csökken a csapadékhajlam.

Hírdetés

A délnyugati irányú légmozgás sokfelé lesz erős, az északkeleti megyékben időnként viharos, majd délután a nyugatira, északnyugatira forduló szél az északi megyékben többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, az északkeleti határnál néhol hűvösebb, a Fertő és az Alpokalja térségében melegebb is lehet. Késő estére többnyire 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »