Felgyújtottak egy üzletet Kárpátalján (Video)

Felgyújtottak egy üzletet Kárpátalján (Video)

Kárpátalján, Volóc nagyközségben a helyi rendőrség bűnügyi osztályának munkatársai elfogtak két férfit, akik felgyújtottak egy élelmiszerüzletet, majd elmenekültek a helyszínről.

A gyanúsítottak ideiglenes őrizetbe kerültek.

A rendőrség vizsgálatot indított a gyújtogatás által okozott szándékos vagyonkárosítási kísérlet miatt.

Február 2-án kijevi idő szerint körülbelül hajnali 3:30 órakor a rendőrséghez bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlenek megrongálták Volócon a Kárpáti utcában található üzlet bejárati ajtaját.

A helyszínre a Volóci Kerületi Rendőrség munkatársai érkeztek ki, akik megállapították, hogy két álarcot viselő férfi gyúlékony anyaggal leöntötte a bejárati ajtót és felgyújtották azt.

Ezenkívül a támadók letépték az intézmény feliratát.

Hírdetés

A tettesek felkutatásában azonnal részt vettek a helyi operatív munkatársak és szolgálati kutyával rendelkező kinológusok.

A Hera becenevű rendőrkutya és a tisztviselők több mint 5 kilométert gyalogoltak. Elhagyatott utcákon, elhagyott házakon, vasúti vágányon keresztül a kutya rendőröket egy házhoz vitte, ahol bujkálhattak a tettesek.

A ház ellenőrzése során a rendőrök ruhákat és cipőket foglalt le.

A ház egy 32 éves, korábban büntetett előéletű férfi tulajdonában van. A házban a tulajdonossal együtt egy 28 éves szolyvai illetőségű fiatalember volt.  

Mindkét férfit megalapozottan gyanúsítják gyújtogatással.

Őket jelenleg előzetes letartóztatásba helyezték. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 194. cikkelye (gyújtogatás által okozott szándékos vagyonkárosítási kísérlet) értelmében büntetőeljárást indítottak. Az ügyben még folyik a nyomozás – írja a PMG.ua. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »