Felfedik a galántai templom történetét

Az elmúlt évek történelmi sétáinak nagy sikere volt Galántán, ezért a Galántai Honismereti Múzeum munkatársai Pekarovič György helytörténésszel a hagyománnyá vált várostörténeti program folytatása mellett döntöttek. Az idei séta a Szent István király római katolikus templomra összpontosít. A vezetett templomsétára 2024. szeptember 21-én 16 órai kezdettel kerül sor. 

A Galántai Honismereti Múzeum 2022-ben terjedelmes képeslapgyűjteményt mutatott be egy időszaki kiállítás keretében, és kísérőrendezvényként Pekarovič György helytörténész vezetésével várostörténeti sétát szervezett. A rendezvények iránt mutatott érdeklődés messze felülmúlta a szervezők elvárásait, ezért – immár hagyományt teremtve – a folytatás mellett döntöttek.

A várostörténeti séták idei 3. évfolyamán a Szent István király plébániatemplom történetére fókuszálnak a szervezők.

Hírdetés

A Fő utca néhány év alatt a felismerhetetlenségig megváltozott. Eltűntek a gyönyörű szecessziós kupolás épületek, a paloták hangulatos kávéházaikkal és a polgári lakások is. Mutatóba csak a volt takarékpénztár és a bíróság épülete, a szolgabíró háza, valamint a templom és a parókia maradt.

A Galántai Honismereti Múzeum szeretettel várja a város története iránt érdeklődőket 2024. szeptember 21-én, szombaton 16 órakor kezdődő templomsétára. A részvétel ingyenes.

Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »